Beauty

Dit zijn de vijf lekkerste parfums voor het najaar

Dit zijn de vijf lekkerste parfums voor het najaar

Het is alweer bijna herfst, dat betekent dat de kaarsjes weer aan mogen en de warme truien en dekens weer tevoorschijn mogen komen. Een nieuw seizoen betekent dat het ook weer tijd is voor een nieuw geurtje. 

Voor ieder seizoen heb je natuurlijk verschillende geuren. In de zomer zijn frisse en zoete parfums heerlijk, maar voor de winter kan je het beste gaan voor een meer spicy luchtje of een wat zwaarder parfum. Zo doen de 'warmere' geuren het in de winter ook erg goed. Benieuwd welke? Dit zijn onze favorieten. En wil je weten waar je het beste je parfum kunt spuiten? Lees dan dit artikel eens. 

1. Yves Saint Laurent Black Opium

Dit is een heel bekend geurtje en een echte klassieker. Na jaren gebruik ben ik nog steeds fan. Ik heb hem ook al een aantal keer opnieuw gekocht, omdat ik hem zo heerlijk vind ruiken. De geur van Black Opium is samengesteld van noten van koffie, roze peper, oranjebloesem, jasmijn, vanille, patchouli en ceder. Deze geur behoort tot de oriental spicy categorie. Black Opium is een hele zwoel, warm en verleidelijk parfum die heel vrouwelijk ruikt. 


Yves Saint Laurent Black Opium eau de parfum bij IciParisXl.nl

2. Thierry Mugler Alien 

Mugler Alien Eau de Parfum kent denk ik iedereen wel: het is één van de meest populaire damesgeuren. Vanaf de eerste spray ruik je de jasmijn samen met de barnsteen en bossen. Ik vind zelf dat de geur best stroperig is met een vleugje honingzoete jasmijn en ik ben verslaafd. In de winter ruik je deze warme geur zo door de koude en kille lucht heen. 


Mugler Alien eau de parfum bij IciParisXl.nl

3. Burberry My Burberry Black

Dit parfum is ook zeker een favoriet. My Burberry Black is een diepe, ook wat ‘stroperige’ geur die erg lang blijft hangen. Ik vind het zeker een parfum voor de winter. My Burberry Black geeft mij een comfortabel gevoel en ruikt zoet, een beetje naar honing: verleidelijk en warm. Het parfum is ontworpen door de beroemde parfumeur Francis Kurkdjian.


Burberry My Burberry Black bij IciParisXl.nl

4. Chloé Love Story

Een wat zachtere, maar ook heerlijke geur. Love Story klinkt heel zoetsappig, maar het parfum is dit echter niet. Het is juist een hele elegant, romantisch en sprankelend luchtje. Love Story by Chloé is de perfecte geur voor mensen die op zoek zijn naar een moderne, bloemige en romantische geur. Eentje die niet bedwelmend zoet is, maar juist heel romig en bloemig, delicaat en zacht. 


Chloé Love Story Eau de Parfum bij DeBijenkorf.nl

5. Miss Dior 

Miss Dior Le Parfum is (voor mij) een echt winters parfum door haar kruidige en poederige geurnoten. Het is een tijdloze, ietswat klassieke geur. Intens en krachtig, maar toch heel erg vrouwelijk en sensueel. Deze parfum is ook zeker een aanrader voor dames die houden van geuren die blijven hangen, want deze ruik je na een week nog steeds op je kleding.


Dior Miss Dior Eau de Parfum bij DeBijenkorf.nl

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top