Fashion

Dit zijn 10 capsule wardrobe essentials voor de zomer

Dit zijn 10 capsule wardrobe essentials voor de zomer

Het nieuwe seizoen is vandaag officieel begonnen! Voor wie fan is van het concept van de capsule wardrobe, is dit het moment om de capsule om te gooien en te vullen met de perfecte kleding voor deze tijd van het jaar. Dit zijn tien capsule wardrobe essentials voor de zomer.

Een omslagjurk en/of rok

Een omslagjurk of rok is een van de simpelste en fijnste items om in je kast te hebben tijdens de zomer. Het is een simpel item om aan en uit te trekken en je kunt het op een casual manier of juist op een meer formele manier stylen.

Mango bedrukte wikkeljurk met ruche - €49,99

Sandalen

Je zomerse outfit is niet compleet zonder de juiste schoenen. In de zomer zijn sandalen de leukste schoenen voor iedere dag. Je kunt ze dragen onder vrijwel iedere outfit en zijn lekker comfortabel.

Dune London Location sandaal van leer - €125,-

Een simpele korte broek

Een zomerse garderobe is niet compleet zonder een korte broek. Ga voor een denim korte broek die makkelijk te combineren is met andere items uit je kast.

Stradivarius Mom fit short - €19,99

Een linnen broek

Linnen items zijn helemaal in dit jaar, specifiek linnen broeken. Dit is een superfijn item om in je capsule wardrobe te hebben voor de zomer. De broek is luchtig en kan heel casual gestyled worden maar ook erg classy en geschikt voor bijvoorbeeld een etentje.

Stradivarius Loose fit broek van linnenmix - €22,99

Een maxi jurk

Wil jij een makkelijke en simpele outfit samenstellen voor de zomer? Dan is een maxi jurk de optie voor jou. Het is een item dat je voor bijna iedere gelegenheid kan dragen en het is al bijna een volledige outfit op zichzelf. Je hebt alleen nog maar je accessoires en schoenen nodig een je bent ready to go.

Mango Bedrukte jurk met open rug - €99,99

Een witte blouse

Een witte blouse is goed voor ieder seizoen, maar zeker in de zomer komt deze goed van pas. Draag deze in combinatie met je korte broekjes, rokjes of de linnen broek. Je kunt het ook gebruiken als cover up op het strand. Een witte blouse met lange mauwen, zoals een overhemd blouse, is ideaal voor de koele zomeravonden.

Stradivarius Blouse van linnenmix - €19,99

Neutrale hempjes 

We hebben het tot nu toe voornamelijk gehad over broekjes, rokjes en jurkjes. Maar je moet natuurlijk ook iets hebben om te combineren met je korte broek of rok. Neutrale hempjes zijn perfect om te hebben omdat ze vrijwel overal mee te combineren zijn. Draag je liever iets dat je schouders bedekt? Dan kun je ook voor T-shirts gaan.

SAMSØE SAMSØE Alexo tanktop met ronde hals - €40,-

Een simpele romper/playsuit

Net als een maxi jurk, is een playsuit of romper een super simpele outfit. De schoenen en accessoires die je bij je romper combineert bepalen de vibe van de outfit. Het is altijd handig om er eentje te hebben voor wanneer je echt even niet weet wat je aan moet.

Maje Izola straight fit playsuit van tweed met opgestikte zakken - €295,-

Een zonnebril

Het is natuurlijk zomer, dus heb je een zonnebril nodig! Een tijdloos frame is altijd goed om te hebben om jouw ogen te beschermen tegen de zon. Ga voor een neutraal design dat past bij iedere outfit.

Prada Zonnebril PR03XS - €210,-

Een tijdloos badpak

Tot slot komen we de zomer natuurlijk niet door zonder badkleding! Het beste item voor in je capsule wardrobe is een tijdloos badpak. Deze kun je combineren met iedere strandoutfit, en ziet er altijd modieus uit!

Gottex Voorgevormd badpak met uitneembare vulling - €118,-
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top