Fashion

Dit zijn de beste manieren om om te gaan met schurende bovenbenen

Dit zijn de beste manieren om om te gaan met schurende bovenbenen

Het wordt weer lekker warm dit weekend en dat betekent dat we onze jurkjes en rokjes weer uit de kast kunnen trekken. Maar als je geen thigh gap hebt zit hier een groot nadeel aan: schurende bovenbenen. Het doet pijn en is vreselijk oncomfortabel! Dit is hoe jij deze zomer geen last meer krijgt van schurende bovenbenen.

Draag een fietsbroekje

De eerste hack werkt het beste voor onder langere jurkjes en rokjes. Een fietsbroekje beschermt je bovenbenen en voorkomt het schuren. Het zit ook erg comfortabel en is een erg fijne hack voor als je veel moet lopen. Dit is zeker een aanrader voor tijdens vakanties of stedentrips. Als je een kort rokje of jurkje draagt is deze hack vaak iets minder handig, aangezien het broekje soms onder je rokje uit kan komen. Deze hack raden we dus alleen aan voor als je een kledingstuk draagt dat lang genoeg is om je broekje te bedekken.

Gebruik vaseline

Vaseline is een wonderproduct, het is voor ontzettend veel dingen goed en ook voor het voorkomen van schurende bovenbenen. Breng het product aan op beide benen op de plek waar het normaal gesproken schuurt. Door de vettigheid glijden je benen zonder pijn langs elkaar. Vaseline trekt heel langzaam in en is daardoor het perfecte product om dit probleem te verhelpen. Neem als je op pad gaat je potje vaseline mee om waar nodig wat extra product aan te brengen. Je hebt hiervoor echt vaseline nodig en geen body lotion. Body lotion trekt namelijk te snel in om echt langdurig effect te hebben.

Gebruik een poeder

Schuren wordt vaak veroorzaakt door zweet. Doordat je huid vochtig is, gaat je huid schuren. Het vocht wegwerken is daarom ook een goede oplossing. Gebruik een talkvrije poeder op je bovenbenen om ze vochtvrij te houden. Babypoeder wordt veel gebruikt hiervoor en is zeker effectief! Deze hack raden we alleen af bij extreem hoge temperaturen en als je veel moet lopen. Zeker als je wat meer zweet dan gemiddeld, kan je poeder nogal snel zijn kracht verliezen. Gebruik deze hack dus vooral op de mildere dagen of voor als je maar voor een korte periode in een kort broekje loopt.

Draag anti-schuur bandjes om je bovenbenen

Is een fietsbroekje niks voor jou? Dan kun je ook altijd nog gaan voor dijenbandjes. Deze gaan enkel om je bovenbenen heen om te voorkomen dat ze schuren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Er zijn ook bandjes met kant aan de onderkant, hierdoor heb je een leuke verrassing die zichtbaar wordt als je jurkje of rokje toch aan te kortere kant is en de bandjes soms zichtbaar worden. Schurende benen voorkomen kan ook sexy zijn!

Bron: Purewow.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top