Wedding

Trouwen in de zomer? Dit zijn de voor- en nadelen

Trouwen in de zomer? Dit zijn de voor- en nadelen

Ben jij verloofd maar heb je nog geen trouwdatum? Dan is de kans groot dat je nog aan het nadenken bent over wanneer voor je precies je bruiloft moet plannen. Je kunt in alle seizoenen trouwen maar ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Overweeg jij om te gaan trouwen in de zomer? Dit zijn de voor- en nadelen.

Voordelen

Laten we beginnen met de positieve dingen! Trouwen in de zomer biedt een aantal unieke voordelen die je in andere seizoenen niet hebt. We benoemen een aantal van de beste voordelen van trouwen in de zomer.

Bloemen

Bloemen zijn onmisbaar tijdens een bruiloft. Tijdens de zomer zullen bloemen over het algemeen het beste beschikbaar zijn. Ondanks het feit dat er in Nederland veel bloemen in kassen groeien, zullen niet alle bloemen altijd even goed te verkrijgen zijn. In de zomer heb je de meeste kans op slagen als jij graag unieke of juist erg populaire bloemen op je bruiloft wil.

Aangename temperaturen in de avond

Na je ceremonie is het natuurlijk tijd voor feest. Het voordeel van trouwen in de zomer is dat je in de avonden lekker buiten kunt feesten. Het koelt natuurlijk wel af in de avonden, maar de temperaturen zijn nog steeds een stuk aangenamer dan in de lente of herfst. Het voordeel hiervan is dat je dus een gezellig openlucht feestje kunt geven en je ook geen zorgen hoeft te maken om het afhuren van een zaaltje.

Meer tijd

In de zomer blijft het langer licht. Dit geeft jou en je verloofde veel flexibiliteit bij het plannen van jullie ceremonie. Je hebt in de zomer tot in de late avonduren nog zonlicht tot je beschikking. Hierdoor kun je ervoor kiezen om pas aan het einde van de middag of zelfs pas in de avond te trouwen.

Minder kans op regen

Tot slot is er natuurlijk nog het weer. In de zomer is het over het algemeen veel lekkerder weer dan in de rest van het jaar, zeker in Nederland. Als je van plan bent om je bruiloft in de buitenlucht te laten plaatsvinden, is de zomer de beste tijd om dit in te doen. Hierbij loop je zo min mogelijk risico op een verregende bruiloft.

Nadelen

In de zomer trouwen heeft dus handige voordelen, maar alles heeft helaas ook een keerzijde. Dit zijn de nadelen van trouwen in de zomer.

Hoge temperaturen

Het meest voor de hand liggende nadeel zijn de hoge temperaturen. In de zomer kan het flink heet worden en dat kan best vervelend zijn voor jou, je partner en voor je gasten. In de hete zon moeten zitten en staan is niet altijd even prettig. Houd bij het aanschaffen van je trouwjurk ook rekening met mogelijke zomerse temperaturen. Zo voorkom je dat je de hele ceremonie staat te zweten.

Beschikbaarheid van gasten 

In de zomer gaan veel mensen op vakantie. Dit betekent dat er een aantal gasten zijn die waarschijnlijk niet aanwezig kunnen zijn bij je bruiloft. Om hier omheen te werken kun je eerst overleggen met je belangrijkste gasten zoals je ouders, schoonouders, broers en zussen en je beste vrienden. Maar houdt in ieder geval rekening met afzeggingen, de zomervakantie is nou eenmaal een vakantieperiode.

Beestjes

In de zomer zal je tijdens een bruiloft waarschijnlijk ook wel te maken krijgen met beestjes. In de buitenlucht kun je hier ook niet zo veel aan doen. Je kan te maken krijgen met wespen en in de avond ook met muggen. Ben je bang voor wespen en/of bijen? Dan raden we misschien toch aan om een overdekte ceremonie te plannen.

Veel licht

Tot slot heb je in de zomer te maken met een fellere zon. Je gasten kunnen natuurlijk wel een zonnebril opzetten, maar voor het bruidspaar ziet dit er een beetje gek uit. Daarnaast kan de zon ook voor overbelichte foto's zorgen. De zon kan soms onze beste vriend zijn, maar soms ook onze grootste vijand.

Bron: happilyconnected.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top