Face & Sculpting

Hoe je tanning drops op je gezicht gebruikt? Dit zijn onze 5 beste tips

Hoe je tanning drops op je gezicht gebruikt? Dit zijn onze 5 beste tips

Tanning drops (bruiningsdruppels) hebben mij al vaak in mijn leven 'gered'. Ze geven namelijk een instant mooie glow wanneer je die nodig hebt en het is lang niet zo moeilijk. Toch zijn er wel trucjes waardoor jij net wat langer van je tanning drops kan genieten. 

Tanning drops zijn geweldig voor wanneer jij net even van een wat bruiner koppie wil. Ook is het een uitvinding voor mensen die zelfbruinen. Zelfbruiner gaat namelijk het snelst van ons gezicht af omdat we die elke dag grondig reinigen – of nou ja, dat is de bedoeling.

Je kunt wel lezen dat wij allang verkocht zijn aan het product en we helpen jullie dan ook graag met hoe je deze druppels het best kan gebruiken voor een natural looking tan.

1. Exfoliëren 

Exfoliëren is net zoals bij het zelfbruinen van je lichaam de sleutel tot het creëren van het perfecte huidoppervlak. Zorg daarna dat je huid droog en schoon is.

2. Mixen of puur?

Bruiningsdruppels zijn een concentraat, dit houdt in dat je het zowel puur of door je favoriete moisturizer, serum of zelfs foundation kan gebruiken. Hierbij is de formule simpel: hoe meer druppels je gebruikt, hoe donkerder je tintje zal zijn.

3. Blenden, blenden, blenden

Omdat je met een bruiningsproduct werkt, is het belangrijk dat je alles meepakt en goed blendt. Let vooral op bij je haarlijn, neusvleugels, oren (heel belangrijk anders loop je met een masker) en je nek.

4. Opbouwen

Eerder legde ik al uit dat hoe meer druppels je gebruikt, hoe donkerder je gloed is. Dit geldt ook voor het aantal dagen dat je het achter elkaar gebruikt. Dus afhankelijk van de look die je wilt bereiken, kun je de bruiningsdruppels elke dag of één keer per week gebruiken.

5. Handen wassen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: was je handen na het gebruik van tanning drops! Wanneer je dit niet doet dan zal je met bruine handpalmen achterblijven en dat kan niet de bedoeling zijn.

Benieuwd naar onze favoriete merken? Scroll dan snel verder!


Tan-Luxe The Face Illuminating Self-Tan Drops - zelfbruiner bij DeBijenkorf.nl


Collistar magic drops zelfbruiner bij Bol.com


Isle of paradise self tanning drops bij lookfantastic.nl

Beeld: Joshua Rawson-Harris via unsplash
Deel dit artikel
Back to top