Wedding

De populairste trouwdatums deze zomer

De populairste trouwdatums deze zomer

Misschien ben je op zoek naar een passende trouwdatum. Dan kan het zeker fijn zijn om wat inspiratie op te doen met behulp van dit lijstje. Lees hieronder wat de populairste trouwdatums van deze zomer zijn.

De populairste trouwdatums 

Vrijdag 23-06-2023

Woensdag 23-08-2023

Zaterdag 23-09-2023

Donderdag 23-11-2023

Zaterdag 23-12-2023

Meest gekozen

De meest gekozen maanden zijn april tot en met september. Logisch, want dan heb je de meeste kans op mooi weer. Vaak is deze optie dus gewoon het meest praktisch. De gasten kunnen mooie, luchtige kleding aan, er zijn genoeg verse bloemen beschikbaar, de foto’s hebben mooi licht en het wordt ’s avonds niet te vroeg donker. Wil jij binnen trouwen of juist voor een uniekere datum kiezen? Dan is een trouwerij in de winter misschien een optie. Verder is de zaterdag de meest gekozen dag om te trouwen. De meeste mensen vinden trouwen op een zaterdag nou eenmaal een stuk feestelijker overkomen dan dat je de liefde op een maandag viert.

Trouwdatum kiezen

Een datum kiezen: hoe doe je dat? Begin breed en bedenk in welk seizoen jij het allerliefst zou trouwen. Misschien droom je van een zonnige voorjaarsbruiloft of juist een intieme winterwedding. Kies vervolgens een maand uit die je mooi vind klinken of die voor jou een symbolische betekenis heeft, zoals je geboortemaand of de maand waarin je ouders ooit zijn getrouwd. Wil je zeker weten dat je mooi weer hebt op je bruiloft, dan zijn de maanden juni, juli en augustus de meest veilige optie.

Verder zou je nog een voorkeur kunnen hebben voor een dag in de week. Bij het kiezen van een weekdag is het handig om na te denken over de beschikbaarheid van je gasten. Ga je voor een dag in het weekend, dan heb je meer kans dat iedereen op jouw bruiloft aanwezig kan zijn.

Misschien vind je het van belang dat jouw trouwdatum uit een esthetische combinatie van cijfers bestaat. Je zou er dan voor kunnen kiezen om op de zevende dag van de zevende maand te trouwen – om maar even een voorbeeld te noemen. Zo’n synchroniciteit hoeft niet per se in je trouwdatum voor te komen, dat hangt helemaal van jouw persoonlijke smaak af.

Ook interessant: zo geef je minder geld uit bij het uiteten gaan

Dan nog een laatste tip: het kan handig zijn om meerdere trouwdata te selecteren. Mocht er plotseling slecht weer voorspelt worden of kunnen veel gasten op een specifieke datum niet, dan heb je nog een andere optie achter de hand.

Good luck met het uitkiezen van jullie trouwdatum!

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top