Nagellak

Van Cloud skin naar Cloud nails: dit is de nieuwste nageltrend

Van Cloud skin naar Cloud nails: dit is de nieuwste nageltrend

Een tijdje terug was iedereen weg van cloud skin. En nu zijn de nagels aan de beurt. Nagels met een wolkachtig effect zijn helemaal in! Wil jij deze look ook rocken? Wij leggen je uit hoe je deze manicure bij jezelf kun creëren.

Wat zijn cloud nails?

In 2023 zien we steeds meer natuurlijke nageltrends. 'Jouw nagels maar beter' is het motto dat veel nageltrends met zich meedragen dit jaar. Eerder zagen we al lipgloss nails of milky french tips. Het wordt allemaal iets minimalistischer. Momenteel zijn milk bath nails ook erg populair. Dit is een semi-doorzichtig kleurtje op je nagels dat je nagels net een beetje extra laat opvallen. Van milk stappen we over naar wolkjes. De cloud nails zijn eigenlijk simpelweg een semi-doorzichtige witte manicure. Dit klinkt heel makkelijk, maar dit kan toch nog best een opgave zijn. Wij leggen je uit hoe je de manicure zelf uitvoert.

Stap #1: Nagelprep

Het preppen van de nagels is altijd belangrijk, maar vooral voor cloud nails is deze stap onmisbaar. Begin met het vijlen en buffen van de nagels zodat ze allemaal dezelfde lengte en vorm hebben en zodat alle nagels glad zijn. Breng vervolgens nagelriemolie aan een masseer dit in. Laat het even intrekken en duw vervolgens met een bokkenpootje je nagelriemen een beetje naar achteren. Doorzichtige nagellak heeft vaak de neiging om een streperig effect te geven. Dit wil je natuurlijk niet. Een goede manier om dit te voorkomen is door een product te gebruiken dat je nagels mooi glad maakt. Heb je beschadigingen in je nagel? Dan kun je het beste een rigde filler aanbrengen. Dit dient dan als een base coat. Probeer bijvoorbeeld deze van Herôme.

Stap #2: Basecoat

Als je geen rigde filler hebt gebruikt, dan is dit het moment om een gewone basecoat aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je nagellak langer en mooier blijft zitten en het beschermt je natuurlijke nagels tegen uitdroging en verkleuring. Voor deze stap raden wij de Natural Base Coat van OPI aan.

Stap #3: Lakken

Nu kan het echte werk beginnen. Voor deze stap heb je een sheer wit lakje nodig. Lak voorzichtig en in dunne laagjes. Zorg ervoor dat je lak evenredig verdeeld is over de nagel om een streperig effect te voorkomen. Laat je eerste laagje volledig drogen en breng vervolgens nog een laagje aan. Hiermee bereik je dat mooie cloud effect. Je kunt hierna nog een laagje aanbrengen om je kleur iets minder doorzichtig te maken als je dit wil. Onze favoriete doorzichtige witte lak is van Essie in de kleur Pearly White.

Stap #4: Topcoat

Als laatste stap raden we aan om een goede topcoat aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je nagellak beschermd is en daardoor langer blijft zitten. Daarnaast geeft het je lak een mooie glans. Wij raden deze topcoat van Néonail aan.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top