Fashion

Zie het door een roze bril: 8 roze jurken voor een zonnige date

Zie het door een roze bril: 8 roze jurken voor een zonnige date

Misschien ben je al druk bezig met het opbouwen van een nieuwe, zomerse garderobe. Dan kunnen de rokjes en jurken niet ontbreken natuurlijk. Als je nog op zoek bent naar leuke, trendy jurkjes, ga dan voor één van deze fleurige roze jurken. Roze is één van de modekleuren komende lente en wat ons betreft de leukste kleur, vooral tijdens een zomerse date met je lover.

Modekleur voor lente 2023: roze

Het is geen wonder, dat roze ook in de lente van 2023 weer één van de modekleuren is. Met een nieuwe live-action Barbiefilm in aantocht wil iedereen natuurlijk in stijl naar deze nostalgische film. En no worries, je hoeft echt niet per se in Barbie-roze gekleed. Hoewel het opvallende, felle roze wel past bij de warme temperaturen, mag je ook zeker voor een lichtere tint roze gaan. Er is voor elk soort gelegenheid en elke date wel een geschikte roze jurk te vinden.

1. Voor de romantische picknick

Mensen daten het hele jaar door met elkaar, al kun je in de lente en zomer waarschijnlijk wel meer leuke dingen doen. Je kunt natuurlijk makkelijker naar buiten voor bijvoorbeeld een romantische picknick. Zo komen elk jaar aan het eind van maart en begin april een heleboel mensen af op het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Deze schattige roze jurken passen perfect bij de mooie, roze bomen.

modekleur lente 2023 roze
Jurk met pofmouwen bij H&M
modekleur lente 2023 roze
HALFLANGE JURK MET PRINT EN BLOTE SCHOUDERS bij Stradivarius

2. Voor tijdens een strandwandeling

Misschien zijn jij en je crush dol op het strand. Dan kunnen jullie vast niet wachten op een zomerse date aan de zee. Lekker hand in hand dwalen over het strand tijdens een strandwandeling. Daar wil je wel een mooi, zwierig jurkje voor hebben. Wedden dat je lover direct voor je valt, wanneer die je ziet in één van deze roze jurken?

modekleur lente 2023 roze
Sam Friday | Mini strandjurk met structuur en strikceintuur bij De Bijenkorf
modekleur lente 2023 roze
GESMOKTE DOBBY JURK MET RUCHES bij Boohoo

3. Voor het chique diner

Of je nou op een winterse of zomerse date gaat, een diner hoort altijd wel bij het afspraakje. Heb je binnenkort een chique dinner date? Hopelijk inspireert één van deze classy, roze jurken je voor een nieuwe dateoutfit.

modekleur lente 2023 roze
BABETTE Jurk - fresh pink bij JOSH V
modekleur lente 2023 roze
Tie-belt satin dress bij H&M

4. Voor een heet avondje uit

Tot slot nog een paar leuke, roze jurken, die zeer geschikt zijn voor een heet avondje uit met je date. Tijdens zo'n avondje dansen of borrelen wil je natuurlijk wel het beste in je naar boven halen. In een mooie jurk heb je meteen al een streepje voor.

modekleur lente 2023 roze
Shirtjurk met knoop voor bij NA-KD
modekleur lente 2023 roze
Guipure jurk met schouderbandjes bij Mango
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top