Lifestyle

12 tips voor een succesvolle date

12 tips voor een succesvolle date

Een goede match vinden via een dating app is je uiteindelijk gelukt. Je hebt high hopes en je wilt dat de date die je hebt ingepland (spannend!) goed verloopt.  Jij kan wel wat tips gebruiken want daten is namelijk niet makkelijk. Een goede indruk maken, is van belang en wij hopen jou erbij te kunnen helpen!

Met deze twaalf tips maak jij er een succesvolle date van.

36 vragen

Er bestaat een lijst met 36 vragen -  die je elkaar bijvoorbeeld tijdens een date kan stellen - die ervoor zouden zorgen dat je een intieme band met iemand opbouwt. Je hoeft niet al deze vragen uit je hoofd te leren, maar wellicht komen een aantal van deze vragen goed van pas!

Zeg deze woorden niet

Onzeker overkomen is iets wat je wil voorkomen. Een beetje verlegen zijn is niet erg, maar onzekerheid is niet echt aantrekkelijk op een date. Probeer de volgende dingen niet te zeggen:

- Misschien...

- Een beetje...

- Ik denk het...

Wees besluitvaardig

Zorg bijvoorbeeld dat je niet te lang na hoeft te denken over het hoofdgerecht. Het komt goed over als jij weet wat jij wilt!

Geef hem een compliment

Niet alleen vrouwen houden van het krijgen van complimentjes, mannen ook. Heb je nog inspiratie nodig? Hier hebben wij een lijstje met 25 toffe complimenten.

Houd het een beetje mysterieus

Zorg dat jij tijdens je date niet overshared. Een beetje vaag zijn en niet alles tot in de details vertellen, kan ervoor zorgen dat jouw date nieuwsgierig gaat worden naar je.

Laat je uiterlijk zoals het is

Het is zonde als jij een date die lekker gaat onderbreekt met het checken en aanpassen van je make-up. Geen zorgen, je ziet er nog altijd fantastisch uit!

Maak oogcontact

Wanneer je een beetje nerveus bent, ga je automatisch iemands blik een beetje vermijden. Neem even een momentje voor jezelf om jezelf een boost te geven en kijk je date direct in de ogen aan. Als er een connectie is tussen jullie tweeën, zal jij het voelen.

Verander je verwachtingen

Zie een date als het leren kennen van een nieuw persoon. Als jij je verwachtingen bijstelt - en niet denkt dat je de love of your life gaat ontmoeten - is er meer ruimte om te genieten van de date.

Wees jezelf

Het kost heel veel energie om je voor te doen als iemand die jij niet echt bent. Je hoeft niet door iedereen leuk gevonden te worden en het is oké als jullie geen match blijken te zijn. Forceer het niet.

Niemand nodig hebben

Het is aantrekkelijk wanneer jij aan kan tonen dat jij niet per se iemand nodig hebt in jouw leven, maar dat je iemand wil in je leven. Speciaal tijd vrijmaken voor iemand is beter dan altijd maar beschikbaar zijn.

Bedank je date als hij of zij betaalt

Goede manieren hebben is altijd belangrijk. Bedank hem voor de date als hij of zij betaalt. Je wilt niet degene zijn die ondankbaar overkomt.

Geef jezelf toestemming om de date te beëindigen

Verspil je waardevolle tijd niet!

Beeld: Photo by Clay Banks on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top