Fashion

Je outfit plannen in een app: zo voel jij je net Cher van Clueless

Je outfit plannen in een app: zo voel jij je net Cher van Clueless

Heb jij ook de film Clueless gezien? Dan ken je vast de scène waarin Cher haar outfit uitkiest door middel van een programma op haar computer. Wie wil dat nou niet? Ze kon al haar kleding digitaal zien en zo erg gemakkelijk een outfit samenstellen. Toen leek dit natuurlijk erg futuristisch, maar tegenwoordig zijn er apps waarmee je dit effect kunt nabootsen! Dit zijn onze favoriete apps om je outfit mee te plannen.

Whering

Met de Whering app hoef jij je nooit meer druk te maken over wat je aan moet. In deze app kun je foto's van je kleding opslaan. Je kunt ook foto's opslaan van outfits die je al eerder hebt samengesteld. Hierdoor kun je zelf een outfit samenstellen, of er eentje uitkiezen die je al eerder hebt gedragen. De app heeft daarnaast een planner waarmee je je outfits bij kunt houden. Verder heb je de optie om de app een outfit voor je samen te laten stellen en beschikt de app over een shopping gedeelte waarop je tweedehands kleding kunt kopen en verkopen!

Stylebook

Stylebook is de enige app op ons lijstje waar je voor moet betalen. Deze app kost €5,99 euro. Maar je krijgt wel echt waar voor je geld. Deze app heeft namelijk een hoop nuttige functies! Zo kun je er inpaklijstjes in maken voor je volgende vakantie en kun je handige statistieken bijhouden over jouw kleding en kledingstijl. Je kunt alle items in de kast in de app sorteren op merk, style, kleur en zelfs stof.

Skap

Skap is ook een erg handige app om je garderobe in op te slaan. De app heeft een handige tool waarmee je de items makkelijk uit foto's kunt snijden. Zo wordt je digitale kledingkast erg overzichtelijk. Daarnaast beschikt de app over een functie waarmee jij je kan laten stylen door een AI stylist. Zie het als een soort ChatGPT maar dan voor kleding! Daarnaast kun je al je outfits makkelijk delen met je vrienden.

My Wardrobe

De My Wardrobe - Outfit Finder is een digitale organizer voor je kleding. De outfit planner is een secundaire functie in deze app. Deze app kun je dus het beste gebruiken om bij te houden wat je nou eigenlijk allemaal hebt. Je kunt in de app ook outfits samenstellen en opslaan in verschillende categorieën. Zo heb je altijd een outfit bij de hand voor iedere gelegenheid.

Pureple Outfit Finder

De laatste app op ons lijstje is niet alleen een handige tool om je kleding in op te slaan, het helpt je ook bij het samenstellen van outfits door suggesties te doen voor leuke combinaties. Deze app beschikt net als Skap over een virtuele stylist. Bij deze app hoef je je kleding niet handmatig te categoriseren. Deze app doet dit namelijk automatisch voor je, wat altijd handig is als je een wat grotere garderobe hebt.

via GIPHY

Bron: Bustle
Beeld: BrunoPress
Deel dit artikel
Back to top