Lifestyle

Instagram gaat de populaire app BeReal kopiëren met nieuwe functie

Instagram gaat de populaire app BeReal kopiëren met nieuwe functie

De socialmedia-app BeReal is op dit moment zó populair, dat Instagram ook wil profiteren van het social media-platform.  BeReal staat eigenlijk haaks op Instagram, dat met zijn fotofilters juist symbool staat voor de nepheid op sociale media.

Instagram gaat de populaire app BeReal kopiëren met nieuwe functie

BeReal bestaat al sinds 2019, maar wint zeker de laatste tijd aan populariteit. BeReal wil minder 'nep' zijn op sociale media door gebruikers te overvallen met een fotomoment. Eens per dag moeten zij op een willekeurig moment een foto maken, met zowel de voor- als achtercamera van hun telefoon. De app bereikte in juli 15 procent van de Nederlandse jongeren en ook in het buitenland groeit de app. En daar is ook Instagram zic van bewust. Instagram zou namelijk de kernfunctie van BeReal willen kopiëren voor een nieuwe functie.

IG Candid

Instagram is namelijk een eigen versie van BeReal aan het testen. De functie heet 'IG Candid' en geeft gebruikers elke dag op een willekeurige tijd twee minuten om een foto te maken en te delen, precies hetzelfde als bij BeReal dus. Het is niet voor het eerst dat Instagram functies van zijn concurrenten klakkeloos kopieert. Instagram Stories was een kopie van Snapchat Stories. Ook was Snapchat eerder met de reality-gezichtsfilters en de Discovery-feed. Instagram Reels komt ook van TikTok.

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top