Interior

Inspiratie voor de paastafel: 4 x leuke paasdecoratie om zelf te maken

Inspiratie voor de paastafel: 4 x leuke paasdecoratie om zelf te maken

In de winkels zie je het al overduidelijk aan de hoeveelheid paaseieren en paasdecoratie. Inmiddels komt Pasen ook steeds dichterbij, 9 april is het zover! Tijd om het huis alvast wat op te fleuren voor de paasdagen. Of je het nou viert of niet: de vrolijke paasdecoratie geeft sowieso een gezellige sfeer. En je kunt ook zelf leuke paasdecoratie maken, met of zonder kinderen.

Leuke paasdecoratie DIY’s

Op sommige dagen heb je even wat minder te doen. Wil je op zo’n moment toch bezig zijn? Ga dan lekker DIY’en! Vooral met feestdagen zoals Pasen gaan mensen vaak zelf aan de slag. Eieren schilderen, paastakken versieren, noem maar op. Op internet vind je genoeg inspiratie voor de paastafel, waarvoor je diverse leuke paasdecoratie helemaal zelf kan maken. De leukste paasaccessoires vind je niet in de winkel!

1. Paaslichtje met tulpen

Een leuke paasdecoratie is bijvoorbeeld dit paaslichtje met tulpen. Je maakt het ook makkelijk zelf. Het enige wat je nodig hebt is een grote, ronde vaas, een lichtsnoer, touw en tulpen. Vervolgens giet je een klein laagje water in de vaas, waarna je de tulpen er zorgzaam in legt. Zorg dat de tulpen in de rondte gaan en ook allemaal het water raken met de steel. Zodra je tevreden bent met de tulpjes, maak je een touw vast om de rand van de vaas. Daarna draai je hier het lichtsnoer doorheen. No worries als het lichtsnoer wat naar beneden zakt. Laat het gerust over de hele buitenkant van de vaas gaan. Dat staat nog leuker!

2. Ei kaarsjes

Tijdens Pasen zitten de meeste mensen met de hele familie rond de versierde paastafel vol lekkernijen. Gezelligheid kent geen tijd, dus de avond kan vervolgens nog lang duren. Dan zijn kaarsjes geen overbodige luxe! Maak dan wel leuke ei kaarsjes, die passen bij de rest van je paasdecoratie. Hoe? Neem een aantal waxinelichtjes en haal voorzichtig het lontje (inclusief metalen stukje) eruit. Zorg dan dat je een aantal eieren netjes doormidden breekt en leegmaakt. Leg hier alvast de lontjes in. Zet daarna een potje in een steelpan met water en leg hier de waxinelichtjes (zonder lont) in. Laat deze smelten en verdeel de wax vervolgens over de eierdoppen. Laat het lontje overal een stukje uitsteken en voilà, daar heb je je eigen ei kaarsjes!

3. Schattige paashaasjes

Voor deze schattige paashaasjes heb je wel wat meer tijd nodig. Al is het wel erg leuke paasdecoratie voor op tafel. Ook moet je waarschijnlijk even naar de winkel, want voor deze DIY heb je wit grof (en zacht) garen nodig, wit en lichtroze vilt, twee zwarte kraaltjes (rond), een roze kraaltje (rond), lijmpistool en schaar. Begin nu eerst met de twee bolletjes, waarbij je kunt starten met de kleine bol. Leg twee stukjes garen van ongeveer 15 cm klaar op tafel, waarna je de rest van het garen om twee vingers rolt. Ga ongeveer 60 tot 80 keer rond je vinger, waarna je het garen afknipt. Haal nu voorzichtig de garen van je vingers en leg het bovenop één van de garen. Zorg dat de twee uiteindes van het losse touw precies bij de twee ‘gaten’ zitten van je bolletje garen. Knoop vervolgens het touw om je bolletje heen en maak het zo strak mogelijk vast. Knip nu alle lussen door, die zijn ontstaan door het vastknopen van je garen. Hierdoor ontstaat een warrig bolletje. Trim dit bolletje daarna nog wat bij, waardoor je een mooie, ronde bol overhoudt.

Doe dan het hele proces opnieuw, maar rol nu de garen om vier vingers. Op deze manier wordt het tweede bolletje iets groter. Dit is het lijfje van je paashaas. Lijm dan de twee pompoms aan elkaar vast, dus de kleine pompom naast de grote. Lijm vervolgens de zwarte kraaltjes (ogen) en het roze kraaltje (neus) op het kleine rondje, waardoor er al langzaamaan een paashaas ontstaat. Voor de finishing touch maak je met het vilt twee paashaasoren, waarbij je het roze vilt op het witte vilt plakt. Zorg dus dat het roze vilt iets kleiner wordt geknipt dan de witte. Vouw tot slot de onderkant van je oren iets naar elkaar toe en lijm deze vast aan het hoofd. Tada!

4. Kleine eivormige vaasjes

Tot slot hebben we hier nog een leuke paasdecoratie met eieren. Het ei hoort nou eenmaal bij Pasen! Daar kun je er tijdens de paasdagen niet genoeg van hebben. Ook nu maak je eerst een aantal eieren leeg. Zorg bij het openmaken van de eieren, dat je alleen de bovenkant openbreekt. Neem nu een mooi, rond plateau en zet voorzichtig een ei erop. Spuit vervolgens een beetje lijm met een lijmpistool aan de zijkant en plak hier een tweede ei tegenaan. Ga zo door tot je een rondje hebt gevormd. Maak de eivormige vaasjes daarna af door kleine (droog)bloemen erin te zetten.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top