Mama

5 x de leukste paasactiviteiten met je kinderen

5 x de leukste paasactiviteiten met je kinderen

Dit weekend is het eindelijk Pasen. Een lekker lang weekend waar we denk ik allemaal wel aan toe zijn. Helaas zijn er geen versoepelingen maar dat mag de pret niet drukken want met je eigen kinderen kun je er gewoon een gezellig weekend van maken. Dan zijn ze hun energie ook weer kwijt zodat jij 's avonds tijd hebt voor een welverdiend me-time moment.

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor leuke paasactiviteiten? We helpen je graag!

1. Paastakken versieren

Weet je nog hoe leuk de kinderen het vonden om de kerstboom op te tuigen en de versieringen erin te hangen? Voor een paar euro heb je al paastakken in huis. Zet wat gezellige muziek op en begin met versieren. Je kunt paasdecoratie kopen of je laat de kinderen zelf de ornamenten knutselen voor een originele paasboom.

 

2. In de keuken aan de slag

Bake your own bunny bums. Niks zo leuk om samen met je kinderen te bakken. De keuken is daarna misschien wel ontploft maar wat is het een vermakelijk proces. Daarbij is het heerlijk om een keer je vinger door het beslag te slingeren of een stukje deeg te eten. Zet daarna de koekjes of de cake in de oven en na het bakproces kan het versieren beginnen.

3. Bloemen planten 

Bloemen planten en zaaien is het beste vanaf april dus ga samen met je kinderen aan de slag in de tuin. Kies met zijn allen de planten en bloemen uit zodat jullie tuin er van de zomer prachtig bij staat. Maak de grond los, wied het onkruid en ga aan de slag. De tijd van deze activiteit kan redelijk oplopen maar je hebt er wel heel de zomer plezier van. Ook is het voor de kinderen super leuk om hun eigen gezaaide bloemen te zien groeien. 

4. Paaseieren schilderen

Dit hoort eigenlijk gewoon bij Pasen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik dit vroeger al deed maar het bleef leuk. Kook de – liefst witte - eitjes en laat je kinderen losgaan met verf, stickers en glitter. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan als versiering op een ei. Extra leuk: maak voor opa en oma een geschenkmand met jullie eigen geschilderde eieren en breng deze – desnoods op afstand – langs.

5. Lezen, lezen, lezen

Nu je wat extra tijd hebt dit weekend is het misschien leuk om samen in hun favoriete boeken te duiken. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat het voorlezen er nog weleens bij inschiet. Naast dat het goed is voor de ontwikkeling, zal je kind het geweldig vinden om naar een andere wereld te reizen vanuit jullie luie stoel.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top