Fashion

Armbandtassen zijn in: dit is waarom je deze hands-free tas wil hebben

Armbandtassen zijn in: dit is waarom je deze hands-free tas wil hebben

Een aantal jaren terug was het heuptasje niet van het straatbeeld af te denken. Iedereen liep ermee rond. Ze waren ontzettend handig omdat je al je spulletjes bij je kon dragen terwijl je handen vrij bleven! Alhoewel fanny packs nog niet volledig zijn verdwenen, is er een nieuwe hands-free tassentrend! De armbandtas.

Wat is een armbandtas?

De armbandtas is eigenlijk zoals de naam al zegt, een tas die je kunt dragen als armband. In 2017 kwam het merk Chloé met hun Nile Bag. Deze tas kon je crossbody dragen, maar als je het bandje eraf haalde kon je deze dragen als een armband. En het idee van een tas als armband dragen klinkt misschien een beetje gek maar het is juist erg praktisch! Je kunt er je spulletjes in kwijt, je hebt je handen altijd vrij, en het is een opvallende en unieke accessoire! Het enige nadeel van deze trend is dat de tassen niet erg groot zijn, je kunt er dus alleen de echte essentials in kwijt.

Zo style je de armbandtas

De armbadtassen trend is nog vrij nieuw. Er zijn dan ook nog niet veel opties op de markt. Maar het is altijd goed om voorbereid te zijn voor wanneer de tas eenmaal in de winkels ligt. Je kunt de armbandtassen trend op een streetstyle manier aanpakken. Zo heeft Fendi een hippe armbandtas. Dit soort tassen kun je combineren met je favoriete jeans, sneakers en zonnebril. Dit is de look voor de stoere meiden. Maar om de look wat minder casual te maken, is deze ook mooi te combineren met een jurk en hakken. Je kunt de tas hoger op je arm dragen of juist lager, net als een gewone armband.

Zo word jij de trendsetter

Aangezien het nog vrij lastig is om een echte armbandtas te scoren, kun je wel alvast een soortgelijke look creëren met de tassen die je al hebt. Zo kun je handtasjes met een kort hengsel om je onderarm heen gaan dragen in plaats van over je schouder. Een andere trend die hierop lijkt is de micro tas. Deze hebben we Lizzo bijvoorbeeld vaak zien dragen! Door je tassen op deze manieren in te zetten, kom je al redelijk in de buurt bij de armbandtas. Met wat DIY skills kom je al een heel eind. Maar hoe wat ons betreft sowieso de sites van jouw favoriete merken in de gaten. Wij voorspellen dat we binnen no time overal deze trend voorbij gaan zien komen!

Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top