Fashion

Zó combineer jij basics op een originele manier

Zó combineer jij basics op een originele manier

In je kledingkast moeten altijd genoeg basics hangen. Dankzij de basic kledingstukken zijn je outfits nooit hetzelfde. Het geeft je dus een meer persoonlijke stijl. Vooral als je de basics op een originele manier combineert. Eén tip? Maak gebruik van laagjes, of het nou warm of koud weer is. Layered basics is de microtrend waar je aan mee wil doen!

Basics combineren: laagjes

Een outfit met puur en alleen basics is wel wat saai. Wanneer je een basic kledingstuk aandoet, is het dus belangrijk om basics te combineren met andere trendy kleding. Tegenwoordig bestaat er zoiets als ‘layered basics’. Dit is een microtrend, waarbij mensen basics combineren door ze over elkaar te dragen: laag over laag. Laagjes helpen altijd mee aan een meer originele outfit vol basics (en andere kledingstukken). Al kun je een bepaald basic kledingstuk soms ook gewoon op een andere manier dragen.

1. Basic witte blouse als korte jurk

De witte blouse is één van de basics, waar je nooit genoeg van kunt hebben. Je hebt ook verschillende soorten witte blouses. Denk aan een schattige witte blouse met ruches, een geknoopte witte blouse of juist een lange, oversized witte blouse. Zo’n grote witte blouse kun je vervolgens ook best als korte jurk dragen. Dit is een leuke outfit voor feestjes of op een warme lentedag. En is het wat frisjes buiten? Draag er dan een spencer of trui overheen. Met een panty erbij staat het geheel ook meteen wat chiquer.

 

2. Basic zwart jurkje met trui

Het combineren van een jurk met een trui is sowieso een erg goed idee. Vooral als je wel houdt van een casual outfit met vrouwelijke touch. Neem bijvoorbeeld het basic zwarte jurkje, oftewel de little black dress, en draag hier een trui onder of overheen. Als je de trui over je jurk heen draagt, voelt het net alsof je een trui met rokje aan hebt. Dat maakt de outfit toch net wat origineler!

3. Basic denim outfit met lange cardigan

In je kledingkast hoort altijd een jeans te hangen. Hier kun je nooit genoeg van hebben. Denim is over het algemeen een trend momenteel en is eigenlijk ook wel tijdloos. Denim kleding is lekker basic en kun je makkelijk met andere kledingstukken combineren. Draag voor een originele outfit met basics bijvoorbeeld je jeans en denim blouse in combinatie met een lange cardigan. Yep, het is inderdaad weer een outfit met laagjes, maar het vest geeft wel een twist aan je look.

4. Basic zwarte blazer met bandshirt

Voor chique gelegenheden is een blazer het go to kledingstuk. Dankzij de blazer zie je er binnen no time professioneel uit. En in principe hoef je de blazer niet alleen te bewaren voor formele momenten. Vooral een zwarte blazer kun je ook makkelijk toevoegen aan een casual outfit. Combineer je basic zwarte blazer bijvoorbeeld eens met een tof bandshirt en jeans. Hier kom je goed mee weg tijdens een avondje uit, maar wie weet ook op een creatief kantoor.

5. Basic trenchcoat met geruite blazer

Dan hebben we nog de basic trenchcoat. Een lange jas die perfect is voor de komende lente. De trenchcoat is namelijk vaak niet zo’n dikke jas, waardoor je het niet te warm én niet te koud krijgt. Wil je vervolgens de basic trenchcoat op een originele manier combineren met andere kledingstukken? Draag dan een geruite blazer onder je trenchcoat en laat je jas lekker openhangen. Dit staat heel casual chic!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top