Nagellak

Pop Art nagels komen terug deze lente: zo doe je het zelf

Pop Art nagels komen terug deze lente: zo doe je het zelf

Pop-art kennen we natuurlijk als een bekende kunsstijl. Deze stijl zien we ook terug in de mode. Zowel in kleding als in make-up en beauty. Deze lente zien we de terugkeer van pop-art nagels! Wil jij deze look ook rocken deze lente? Dit is hoe je zelf pop-art nagels kunt maken.

Stap #1: Prep je nagels

Voordat je begint met lakken, is het goed om even naar de staat van je nagels te kijken. Zijn ze allemaal ongeveer dezelfde lengte? Heb je geen losse velletjes? Dit zijn dingen die het beste kunt aanpakken voordat je gaat lakken. Vijl je nagels in de juiste vorm en de juiste lengte. Verzorg je nagelriemen en duw ze naar achteren waar nodig. Nu heb je de perfecte basis om jouw kunstwerkje op te creëren.

Stap #2: Breng base coat aan

Base coat is een belangrijke eerste stap als je je nagels gaat lakken. Het beschermt je nagels en voorkomt verkleuring van je natuurlijke nagels. Ook zorgt het ervoor dat je manicure langer blijft zitten. Wij raden de Strong Start Base Coat van Essie aan!

Stap #3: Lak je nagels in je gewenste kleur

Voor deze nail art is er geen richtlijn op het gebied van kleuren. Je kunt iedere kleur kiezen die jij mooi vindt! Je kunt ook kiezen voor meerdere kleuren of glitter. Lak je nagels met je gekozen lakje. Geef ze een tweede laagje lak als dit nodig is om de kleur mooi gelijk te krijgen.

Stap #4: Breng een zwart randje om de nagel aan

Nu gaan we echt beginnen aan het pop-art effect. Gebruik een dun kwastje om met een zwarte nagellak, een randje om je nagel heen te trekken. Je kunt als optionele stap ook schaduwen toevoegen. Hiermee creëer je meer diepte. Gebruik hiervoor een lakje in een tint die iets donkerder is dan je basiskleur. Breng dit aan met een dun kwastje en alleen op plekjes waar je normaal gesproken een schaduw zou krijgen.

Stap #5: Maak highlights met witte lak

Om het pop-art effect af te maken kun je gebruik maken van een witte lak om een soort glans aan te brengen. Doe dit dor een gebogen verticaal streepje te trekken aan de zijkant van de nagel. Doe dit bij iedere nagel aan dezelfde kant. Laat een beetje ruimte over aan de onderkant van de streep om een stipje te zetten met de witte lak. Hiervoor kun je een dotting tool gebruiken.

Stap #6: Breng matte top coat aan

Nu je helemaal klaar bent met je pop-art nagels, kun je de look afmaken met een matte top coat. Hierdoor geef je de nagels een echt 2D-effect. Onze favoriete matte top coat is deze van OPI.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top