Haarverzorging

Ook deze trend wil je proberen: de curve haircut

Ook deze trend wil je proberen: de curve haircut

Ahh, de lente is weer begonnen. Dat betekent everything new, en daarmee bedoelen we natuurlijk ook een nieuwe haircut. We hebben de laatste paar maanden al verschillende trends voorbij zien komen, maar er is ook alweer een nieuwe gespot: de Curve Cut. 

Hiervoor maak je het liefst nú nog een afspraak bij de kapper. 

The Curve Cut

We love all things curvy en daarbij hoort natuurlijk ook een prachtig kapsel. De Curve Cut is een nineties trend die we het liefst al veel eerder in ons leven hadden gehad. Zo zijn we onder andere de Butterfly haircut tegengekomen, maar zou wat volume ons ook niet misstaan. Nou, daar heb je nu dus de Curve Cut voor: een gelaagde look voor lange lokken. 

Dit wordt een grote trend

Dom Seeley, Celebrity haarstylist en creatief directeur van ColorWow vertelde aan Glamour UK dat dit kapsel megagroot gaat worden dit jaar. "Door de lengte en lagen heeft de cut een zachtere U-vorm. De schoonheid zit in hoe bescheiden het oogt, terwijl het toch een mooie en opvallende vorm heeft." Well, sign us up. 

Rachel Green look

Nu heeft onze vriendin Rachel Green uit Friends meerdere hairdo's gehad in de serie waar we u tegen zeggen - en zo is de Curve Cut er ook een van. Zo verwijst ook Dom Seeley naar het karakter uit de sitcom. "Maar het is veel zachter en valt niet zo zwaar in het gezicht", zegt Dom. De laagjes worden rond geknipt - vandaar de naam Curve Cut - en geven je daardoor veel meer volume. 

Styling

Stylist Dom geeft over de styling van deze hairdo nog wat tips mee. "De zachte rondingen zien er geweldig uit als ze gestyled zijn of op natuurlijke wijze gedroogd. Maar om de vorm echt te benadrukken, gebruik je ronde borstels en föhnborstels om je haar nog meer in model te brengen."

Beeld: Getty Images, Pinterest
Deel dit artikel
Back to top