Interior

Dit zijn de woontrends voor 2023

Dit zijn de woontrends voor 2023

Een trend die we kunnen verwachten in 2023 is het gebruik van warme en neutrale kleuren in combinatie met levendige kleuren. Denk aan aardetinten zoals beige, bruin en zand, maar ook aan heldere kleuren zoals groen, blauw en rood. Deze kleuren zullen zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Om je een idee te geven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je je interieur een compleet andere look en feel kunt geven, hebben we de trends voor 2023 voor je op een rijtje gezet. Deze trends kenmerken zich met name door een stukje duurzaamheid, iets wat natuurlijk ontzettend hoog op de agenda staat vandaag de dag. Daarnaast zijn ook lichte kleur hele terug van weggeweest en zien we dat vintage het ook ontzettend goed doet.

Verschillende meubels

Een trend die we kunnen verwachten in 2023 is het gebruik van meubels die zowel functioneel als esthetisch zijn. Denk aan multifunctionele meubels zoals banken met opbergruimte, tafels die kunnen worden uitgeklapt om meer gasten te kunnen ontvangen en bedden met ingebouwde verlichting. Meubels zullen ook vaker worden ontworpen met duurzame materialen zoals bamboe, gerecycled plastic en hout dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen en dus ook is voorzien van de benodigde certificeringen. Niet alleen gaan deze meubels veel langer mee, maar zijn ze ook nog een kwaliatief gezien van een een veel hogere waarde. Dus wil jij heerlijk onderuitgezakt een potje kunnen pokeren in een live casino online? Dan mag een goede bank natuurlijk absoluut niet ontbreken in huis.

Woonaccessoires

Accessoires zullen ook in 2023 een belangrijke rol spelen in de inrichting van het huis. Denk aan grote kunstwerken, planten en decoratieve objecten zoals vazen, schalen en kussens. Accessoires zullen worden gekozen op basis van kleur, textuur en vorm en zullen worden gebruikt om een persoonlijke touch aan het interieur toe te voegen. Om van je huis een thuis te kunnen maken, is die persoonlijke noot van essentieel belang. Hierbij kun je kiezen voor bijvoorbeeld een prachtig schilderij, maar ook bepaalde warme kleuren doen het altijd goed. Vind je een foto iets te persoonlijk, dan kun je ook kiezen voor bepaalde objecten of materialen, die je doen denken aan bijvoorbeeld vroeger.

De leefkeuken

De keuken zal in 2023 meer dan ooit het hart van het huis zijn. De leefkeuken zal populair blijven en zal zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en gezelligheid. Zo kun je niet alleen een hapje en een drankje doen, maar ook een potje roulette online spelen terwijl je ondertussen geniet van een vers gezette kop koffie. Denk aan grote kookeilanden met ingebouwde kookplaten, ovens en afzuigkappen, maar ook aan gezellige zithoeken waar familie en vrienden kunnen genieten van een hapje en drankje terwijl de kok des huizes aan het werk is.

Deel dit artikel
Back to top