Nagellak

'Hot chocolate' nails zijn trending: zo bereik je de look

'Hot chocolate' nails zijn trending: zo bereik je de look

Warme chocolade op je nagels? Dit klinkt misschien als een beetje een gekke combinatie. Toch is de look trending! Maar wat houden 'hot chocolate' nails eigenlijk in? Dit is de trend en hoe jij de look zelf kan creëren.

Wat zijn hot chocolate nails?

Hot chocolate nails is een hele leuke naam voor een best wel simpele trend. Het gaat namelijk om het dragen van bruine nagellak. Bruin is misschien niet een kleur die je snel uit zou kiezen voor op je nagels, maar deze trend laat je ongetwijfeld van gedachte veranderen. De trend gaat namelijk verder dan een simpel effen kleurtje op de nagels. Hot chocolate nails zijn er in allerlei variaties. Je kunt de kleur bruin in allerlei tinten gebruiken en je kunt er een hoop verschillende nail art looks mee maken. 

Zo creëer je de look

Je kunt met de hot chocolate nails ontzettend veel verschillende looks maken. Het belangrijkste element in deze look is de aanwezigheid van een bruine kleur. Verder zien we voor deze nageltrend vooral minimalistische designs terug. Dit zijn dus designs die redelijk makkelijk na te maken zijn. We zetten een aantal van onze favorieten op een rijtje.

Retro swirls

Voor deze nail art begin je met een base coat. Je kunt hier vervolgens een natuurlijke lak overheen aanbrengen die aansluit op de natuurlijke kleur van je nagels. Dit hoeft niet per se aangezien de swirls een groot deel van de nagel bedekken. Kies de tinten uit waarmee je te werk wil gaan, het leukste is om voor drie kleuren te kiezen: een lichte, een medium kleur en een donkere kleur. Begin met het aanbrengen van je lichtste kleur. Met deze eerste swirl hoef je nog niet erg netjes te werk te gaan, je kunt er nog met de andere kleuren overheen. Wacht tot deze kleur volledig is opgedroogd en herhaal deze stap met de medium kleur. Tot slot doe je hetzelfde met de donkerste kleur. Als je tevreden bent met je swirls, kun je de look afmaken met een glanzende topcoat.

Verschillende tinten bruin

Als je één kleur bruin maar saai vindt, kun je ervoor kiezen om met verschillende tinten te werk te gaan. Kies een kleur bruin en vervolgens een kleur die een paar tinten lichter is. Je kunt hier ontzettend veel leuke designs mee maken. Denk aan french tips, swirls, lijntjes of stipjes. Wat ook leuk is, is om een contrast te creëren tussen mat en glanzend. Gebruik bijvoorbeeld bij een french tip, een glanzende topcoat voor de tip en een matte topcoat voor de rest van je nagel.

Tortoiseshell nagels/ ijskoffie nagels

De tortoiseshell nagels trend kennen we al een tijdje, maar je kunt hem voor de hot chocolate nails op een andere manier toepassen. Door deze look te maken met bruintinten, geef je je nagels een soort ijskoffie effect. Ideaal voor alle koffielovers dus! Voor deze look begin je met een lichte bruintint als basis. Vervolgens pak je een donkerdere tint en breng je een druppeltje lak aan op een stukje alumminiumfolie. Voor de volgende stap heb je nagellakverdunner nodig. Dit is een erg handig product om te hebben, je kunt er namelijk nagellak mee redden die hard is geworden. Wij raden deze verdunner van ORLY aan. Meng een druppeltje van de verdunner met de nagellak met een apart kwastje. Vervolgens kun je de verdunde lak op je nagels stippelen. Dep zachtjes om te voorkomen dat je basislaagje wordt aangetast. Als je nog meer diepte wil creëren, kun je de bruine lak mengen met een beetje zwarte lak om de kleur iets donkerder te maken. Meng dit opnieuw met de verdunner en breng dit aan op je nagels. Wacht tot je nagels helemaal droog zijn en maak de look af met een topcoat!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top