Lifestyle

9 tips: zo beleef jij een geweldige oudejaarsavond met je vriendinnen

9 tips: zo beleef jij een geweldige oudejaarsavond met je vriendinnen

Nu we eindelijk weer alle vrijheid terug hebben, wordt de oudejaarsavond waarschijnlijk nóg beter dan ooit! Of je nou thuisblijft of lekker op stap gaat. Door deze tips wil iedereen straks oudejaarsavond vieren met jou en je vriendinnen.

1. Houd een spelletjesavond

Wat altijd leuk is, is een spelletjesavond met (ouderwetse) bordspellen. Monopoly, Kolonisten van Catan of nieuwere spellen zoals Machi Koro. Het is de perfecte manier om jou en je vriendinnen bezig te houden tijdens Oud & Nieuw. Vooral als jullie niet zo dol zijn op uitgaan en feestjes.

oudejaarsavond vriendinnen spelletjesavond
White Goblin Games Machi Koro - basisspel - dobbelspel - Nederlands bij Bol.com

2. Of ga de stad in voor leuke feestjes

Wanneer jij en je vriendinnen wél houden van een feestje, dan zitten jullie op oudejaarsavond wel goed. In verschillende steden vind je genoeg leuke feestjes, waar jullie lekker kunnen dansen en sjansen tot in de late uurtjes. Kleed je van tevoren samen aan in mooie feestoutfits voor Oud & Nieuw.

3. Houd een ‘slaapfeestje’ in pyjama’s

Als je toch liever binnenblijft tijdens oudejaarsavond, kunnen jullie ook een ‘slaapfeestje’ houden. Zo’n slumber party waarbij iedereen gewoon in pyjama’s zit. Een beetje nostalgie naar de jaren, dat jullie als tieners bij elkaar logeerden. Hoe leuk is dat? Maak de avond compleet met grote knuffels en gekke onesies.

4. Creëer samen een herinneringenbord

Een origineel idee voor oudejaarsavond om te doen met vriendinnen, is het maken van een herinneringenbord. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een prikbord of memoboard, sticky notes en stiften of pennen. Schrijf vervolgens allemaal de leukste herinneringen op een briefje en plak of prik deze op het herinneringenbord. Nog beter zou het zijn, wanneer jullie ook foto’s erbij kunnen plakken. Lekker samen napraten over het afgelopen jaar onder het genot van hapjes en drankjes.

5. Houd een marathon met favoriete films/series

Net als de spelletjesavond is een filmavondje ook altijd goed. Maak een kijklijst met de favoriete films van jou en je vriendinnen. Of misschien hebben jullie een gezamenlijke serie, die jullie altijd kijken. Ga deze dan lekker bingewatchen tijdens oudejaarsavond!

6. Ga naar een vuurwerkshow

Tegenwoordig hebben veel steden een officieel vuurwerkverbod. Eigen vuurwerkshows worden daardoor steeds zeldzamer. Gelukkig organiseren steden wel grote vuurwerkshows op oudejaarsavond, waar jij en je vriendinnen heen kunnen. Zo kun je in Amsterdam naar het Museumplein of het IJ in Amsterdam. En natuurlijk bestaat er ook het nationale vuurwerk, dat dit jaar in Rotterdam wordt afgestoken.

7. Maak leuke foto’s met speciale props

Iedereen wil natuurlijk ook leuke, nieuwe foto’s om te posten op social media. Maak daarom een kleine photobooth op oudejaarsavond, waarvoor je wat speciale props verzamelt. Winkels verkopen genoeg spullen, waardoor de foto’s van jou en je vriendinnen nog leuker worden. Je creëert zo’n fotohoekje al heel makkelijk met een gouden of zilveren gordijn en cijferballonnen.

oudejaarsavond vriendinnen foto props
party props - 7 stuks bij HEMA
oudejaarsavond vriendinnen photobooth
diadeem happy new year goud bij HEMA

8. Tel af naar nieuwe jaar met cadeautjes

Eén van de spannendste momenten van oudejaarsavond is natuurlijk het aftelmoment. Wil je dit jaar op een originele manier aftellen naar het nieuwe jaar? Regel dan van tevoren cadeautjes voor elk uur en elke vriendin. Misschien kunnen jullie afspreken, dat iedereen voor een bepaald uur kleine cadeautjes koopt. Vervolgens geven jullie elkaar elk uur een klein cadeautje totdat de klok twaalf slaat.

9. Ga op stedentrip met je vriendinnen

Tot slot kun je ook gewoon even weg uit Nederland op oudejaarsavond. Oud & Nieuw vieren in het buitenland is een erg origineel idee en een stedentrip met je vriendinnen is altijd gezellig. Het is wel erg last minute, maar misschien kunnen jullie nog een hotel vinden ergens in Nederland of één van de buurlanden.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top