Lifestyle

De leukste manieren om het nieuwe jaar in te gaan de komende jaarwisseling

De leukste manieren om het nieuwe jaar in te gaan de komende jaarwisseling

Drie, twee, één, gelukkig Nieuwjaar! Over een paar dagen luiden we feestelijk het nieuwe jaar in. Dit kun je traditiegetrouw vieren met de Top 2000 aan, een paar vuurpijlen en een oliebol. Ook zijn er een hoop toffe evenementen en feesten die je kunt bezoeken. Maar je kan het natuurlijk ook helemaal anders aanpakken. Heb jij nog geen plannen voor de jaarwisseling? Dan zijn dit de leukste manieren om het nieuwe jaar in te gaan.

2022 diner

Wil jij een bijzondere maaltijd op tafel zetten deze jaarwisseling? Organiseer dan een dinnerparty met 2022 als thema. Maak gerechten die trendy waren in 2022, zoals een butterboard of de pasta chips die we allemaal wilde proberen door Tiktok. Je kunt de tafel ook vullen met gerechten die een mooie herinnering uit 2022 met zich meedragen. Op die manier wordt het etentje een walk down memory lane waarbij jij en je gasten samen kunnen terugblikken op het afgelopen jaar, onder het genot van heerlijk eten.

2022 kostuumfeestje

Er is veel gebeurd in 2022. Om op een grappige manier terug te blikken op het afgelopen jaar, kunnen jij en je vrienden een kostuumfeestje organiseren. Iedereen gaat verkleed als een herkenbaar ding dat plaatsvond in 2022. Denk aan je verkleden als een filmpersonage uit een populaire film van dit jaar. Alice en Jack van Don't Worry Darling bijvoorbeeld. Of ga verkleed als je favoriete muziekvideo van het afgelopen jaar. Denk aan As it was van Harry Styles of Bejewelled van Taylor Swift.

via GIPHY

Blik terug en kijk vooruit

Hou jij het liever simpel deze jaarwisseling? Gebruik deze mogelijkheid dan om terug te blikken op alles wat je hebt meegemaakt in 2022 en vooruit te kijken naar 2023. Dit kun je alleen doen door alles op te schrijven waar je dankbaar voor bent geweest in het afgelopen jaar, en alvast wat doelen op te stellen voor het volgende jaar. Maar dit kun je natuurlijk ook met vrienden doen. Je kunt er een emotioneel gesprek van maken door samen terug te blikken op alle mooie momenten die jullie hebben gedeeld in 2022. Wil je er liever een grappig spelletje van maken? Maak dan samen een lijst met voorspellingen voor het aankomende jaar. Welke gestoorde dingen gaan we volgend jaar meemaken? Welke celebrity stellen gaan uit elkaar of welke gaan juist een baby ter wereld brengen? Bewaar jullie lijstjes vervolgens goed, want volgend jaar kunnen jullie dan kijken hoeveel dingen er daadwerkelijk hebben plaatsgevonden!

Ga met een koffer over straat

Dit klinkt misschien compleet gestoord, maar in sommige Latijns-Amerikaanse culturen is het traditie om tijdens de jaarwisseling met een koffer over straat te gaan. Deze koffer is verder leeg, maar draagt symbolisme met zich mee. Door met je koffer over straat te gaan, manifesteer je een jaar vol met prachtige reizen en avontuur. Spreek samen met je beste vriend(in) af om samen een rondje door de wijk te lopen met jullie koffers om te manifesteren dat jullie volgend jaar veel op avontuur zullen gaan. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar het is een grappige maar ook betekenisvolle activiteit voor tijdens de jaarwisseling. Pas alleen wel op voor vuurwerk!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top