Lipstick

Oval-lining is de nieuwe lippentrend

Oval-lining is de nieuwe lippentrend

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends en zo ook op het gebied van make-up voor je lippen. Via TikTok doen we heel wat nieuwe trends op, waaronder de oval-lining lippentrend. Deze trend lijkt erg op het overlinen van je lippen (wat we al sinds jaar en dag doen), maar heeft dit een kleine twist. Hoewel veel TikTok lippentrends niet altijd goed scoren, is dit er toch eentje die we misschien wel vaker toepassen. 

Wat is oval-lining?

De naam zegt het eigenlijk al; oval-lining is een lijntje tekenen op je lippen in de vorm van een ovaal. Deze lijn gaat dan niet helemaal over je hele lippen heen, maar alleen over het binnenste deel. Je begint bij de cupidoboog en trekt de lijn door naar beneden. Na het oval-linen breng je jouw favoriete lipstick of lipgloss aan om de look af te maken. Zie je het niet helemaal voor je? Bekijk de uitleg in de TikTok hieronder.

@jawarshere Youre prolly lookin at me but im just looking st my lips #poutylips #ovallining #ovalliningtechnique #sirenlips #lipcombo #lipgloss #rarebeautylipliner ♬ Carrying Your Love - David Morris

Wat heb je nodig?

Voor deze trend gebruik je elk lippotlood dat je maar wil, dus of een kleur die mooi aansluit bij jouw eigen lipkleur, of een kleur die past bij de lipstick die je wil gebruiken. Zorg ervoor dat de punt van het potlood goed scherp is, dus een puntenslijper is een must. Wat ook helpt is om je lippen van tevoren even te scrubben. Hierdoor pakt het potlood beter op je lippen en heb je geen loshangende velletjes. In het begin zie je er een beetje gek uit, maar trust the process. Nadat je je lipkleur hebt aangebracht, ziet het er prachtig uit.

Het effect van oval-lining

Je denkt nu misschien, wat is het voordeel van deze trend? Je lippen lijken voller, ronder, ‘jucier’ en meer in vorm. Daarnaast ziet deze lippentrend en erg natuurlijk uit, waardoor niemand doorheeft dat jij dit trucje gebruikt. Het is namelijk een stuk subtieler dan je hele lippen overlinen. In andere woorden: oval-lining is dé trend waar we allemaal op zaten te wachten.

 

Bron: Refinery29
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top