Interior

Met deze handige lifehack krijg je heerlijk zachte handdoeken zonder droger!

Met deze handige lifehack krijg je heerlijk zachte handdoeken zonder droger!

Nieuwe handdoeken zijn altijd zo lekker zacht. Alleen kun je hier vaak niet lang van genieten. Al na een eerste wasbeurt worden je handdoeken ruwer, tenzij je ze telkens in de droger gooit. Heb jij helaas geen droger en wil je wel graag zachte handdoeken? Dan hebben we een heel handige lifehack, waar je gegarandeerd blij van wordt!

Zo krijg je zachte handdoeken

Als je je handdoeken telkens in de droger gooit, dan blijven ze vaak wel zacht. Alleen is niet iedereen gezegend met een droger. Gelukkig is dat ook niet nodig, want er zijn genoeg andere trucjes voor zachte handdoeken. Zo zou schoonmaakazijn hét wondermiddel voor zachte handdoeken zijn, als we Radar mogen geloven. Wat je moet doen? Even een scheutje azijn in het bakje voor de wasverzachter gieten. Vervolgens draai je je wasje en hang je de handdoeken na de wasbeurt buiten, zodat ze lekker kunnen drogen in de wind. Schud ze daarna uit en vouw ze op, maar niet te strak. Het resulteert (hopelijk) in heerlijk fluweelzachte handdoeken!

@radar.avrotros 🐣🧶🚿 Donzige handdoeken in 3 stappen....#Radar #huishouden #huishoudtips #handdoeken #itssofluffy #badkamer #schoonmaken #douchen #wassen #huishoudelijketips #fyp #foryoupage ♬ origineel geluid - Radar.AVROTROS

Azijn in de wasmachine

Misschien denk je nu: is azijn wel goed voor de wasmachine? Zulke reacties stroomden in ieder geval wel binnen op de TikTok van Radar. Nou, no worries, azijn kan prima worden gebruikt in de wasmachine. Het ontkalkt zelfs je wasmachine! Wel is het belangrijk om niet te veel azijn te gebruiken. Hierbij moet je letten op de hardheid van het water in jouw gemeente. Dit kun je online checken. Je gebruikt bij zacht water namelijk minder azijn dan bij hard water. Vervolgens kun je het beste beginnen met een halve koffiekop schoonmaakazijn. Dit bouw je eventueel op naar één hele kop, mocht je de handdoeken niet zacht genoeg vinden. Enne, geen zorgen, je handdoeken gaan niet stinken! Tenzij je weer té veel azijn gebruikt.

zachte handdoeken kopen
handdoeken - hotel extra zacht bruin bij HEMA
zachte handdoeken kopen
handdoek Fleur bij Beter Bed

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top