Interior

6 makkelijke manieren om jouw badkamer het spagevoel te geven

Hét momentje op de dag dat we echt even tijd voor onszelf nemen? Dat is wanneer we gaan douchen. Je hoeft heus niet een bad te hebben om het spagevoel in je badkamer te kunnen evenaren. Wij hebben wat tips om een relaxt gevoel te krijgen in dit gedeelte van jouw huis zonder dat je er veel geld aan kwijt bent.

1. Houd de badkamer netjes en schoon
Eén ding is zeker: als het een rommeltje is en smerig, doe je alles behalve relaxen in de badkamer. Gooi lege verpakkingen weg, zet spullen op de plek terug waar ze horen en maak regelmatig grondig schoon met goede (het liefst milieuvriendelijke) producten. Een schone lei is nou eenmaal een goed begin.

2. Kies voor verzorgingsproducten waarmee jij jezelf echt in de watten legt
Natuurlijk kun je in de supermarkt of een drogisterij even wat verpakkingen van de grote merken inslaan als je daar echt gelukkig van wordt, maar jezelf in de watten leggen met wat luxere producten die perfect bij jouw huid en haar passen én nog eens fantastisch ruiken is wat ons betreft nog fijner. Het kost je wat meer, maar wij worden er echt blijer van. 

3. Eucalyptus
De budget tip van de dag: hang, leg of zet ergens in je badkamer eucalyptus. Deze geur is natuurlijk perfect om dat spagevoel te creeren. Door het vocht wat in de badkamer hangt tijdens en na het douchen of badderen, komt de geur van de eucalyptus nog eens extra goed vrij.

4. Shower melts
Vind je het zo lekker om in bad te liggen omdat je dan constant omringd wordt door een fijne geur en zie je het als een nadeel dat het parfum van je doucheproduct zo in de afvoer verdwijnt? Dan is een shower melt echt iets voor jou. Leg deze neer op de grond van de douche en je bent voorlopig voorzien van een heerlijke geur om je heen.

5. Zachte handdoeken
Investeren in fijne handdoeken kan als een luxe voelen, maar je zal er veel plezier van hebben. Na een heerlijke en ontspannende douchebeurt wil jij jezelf vast niet droogschuren met een handdoek van een paar jaar oud. Toch?

6. Zorg voor comfort met de juiste accessoires
Scheer jij je benen altijd onder de douche en heb je een hekel aan het bukken daarbij? Zorg dan dat je een krukje bij de hand hebt. Hetzelfde geldt voor muziek: luister je graag jouw favo nummer of verdiep jij je het liefst in een podcast tijdens het wassen? Dan raden we je aan om een waterdichte muziekbox aan te schaffen. 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top