Trendalert × Samsung

How to: milieuvriendelijk wassen en drogen

How to: milieuvriendelijk wassen en drogen

‘Wassen, drogen, strijken, herhalen’ is de mantra binnen ons huishouden. Naast alle andere taken is wassen denk ik wel de meest tijdrovende klus. Je kunt er dus beter maar iets efficiënts en leuks van maken. En laat milieuvriendelijkheid nou net een doel zijn die je makkelijk in je washok kunt bereiken. Lees snel mee hoe jij eco-friendly de was doet.

1. Minder vaak wassen

Wij snappen dat sommige items - zoals ondergoed en sokken - na elke draagbeurt moeten worden gewassen. Toch is het belangrijk om te letten op het aantal wasbeurten in de week. Ik weet bijna zeker dat het ook bij jou 1 à 2 keer minder kan. Probeer bijvoorbeeld alleen volle wassen te draaien. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat veel kledingstukken helemaal niet na één keer dragen in de was moeten. Wist je bijvoorbeeld dat je een spijkerbroek zo weinig mogelijk moet wassen. Het is namelijk erg slecht voor de wassing en dat is natuurlijk zonde van jouw zo geliefde kledingstuk.

2. Maak gebruik van een slimme wasmachine

Het gebruik van een wasmachine is verantwoordelijk voor ongeveer 10% van de energierekening in een huishouden. Daarnaast is het een terugkomende activiteit bij iedereen. Een taak die nooit maar dan ook nooit ophoudt. Het is daarom belangrijk dat we efficiënter en energiezuiniger gaan wassen. Ook voor Samsung is dit een belangrijke missie. De innovatieve QuickDrive 8000-serie wasmachine bevat namelijk verschillende en speciale functies om milieuvriendelijker te wassen. De QuickDrive™-technologie levert bijvoorbeeld dezelfde wasprestaties als je gewend bent maar vermindert de wasduur tot 50% en het energieverbruik tot 20%. Dan ben je dus en milieuvriendelijker bezig en sneller terug op de bank. Een win-win situatie voor jezelf én de wereld.

3. Duurzaam wasmiddel

Talrijke huishoudens gebruiken te veel wasmiddel. Onthoud dat je met een beetje wasmiddel al ver komt. Belangrijk is dus dat je het doseeradvies gebruikt wat staat op de verpakking – vaak kan je dan zelfs ook nog wat mider gebruiken. Wil je graag nog een extra stapje bijzetten voor het milieu? Ga dan voor een eco-vriendelijk wasmiddel. Dit is vaak gemaakt van natuurlijke producten waardoor het makkelijker af te breken is. Handig aan de QuickDrive wasmachine van Samsung is de automatische dispenser - welke geschikt is voor sterk vloeibare tot stroperige wasmiddelen. De wasmachine bepaalt hiermee hoeveel wasmiddel en/of verzachter er nodig is voor een was. Vul het reservoir met jouw favoriete producten en je hebt er gemiddeld een maand lang geen omkijken meer naar.  Handig toch?

4. Maak gebruik van een waslijn of energiezuinige droger

Ook een wasdroger behoort tot één van de grootste energieslurpers in jouw huis. Je kunt dan ook het beste je kleding op een wasrek laten drogen. In de zomer is het ook heerlijk om je wasrek naar buiten te verplaatsen. Het droogt dan onwijs snel en alles kan nog even lekker luchten. Toch hebben we hier gewoon niet altijd tijd voor in het drukke leven dat we leiden én werkt een droger natuurlijk enorm goed om stof en haar uit kleding te verwijderen. Wél een droger in huis? Probeer dan te gaan voor een milieuvriendelijke en energiezuinige variant. Zo heeft de Super Speed droger van Samsung een A+++-energielabel, het zuinigste label dat er tot nu toe bestaat voor drogers. De droger maakt bijvoorbeeld gebruik van ‘koelvloeistof’ in plaats van stroom om de lucht te verwarmen, en recyclet warme lucht vanuit je eigen ruimte om nog eens extra energie te besparen.

Tip! Samsung heeft op het moment een enorm handige en leuk aanbieding. Je ontvangt nu een Veloretti fiets ter waarde van €399 of tot €200 retour bij aankoop van een QuickDrive™ wasmachine of was-droogcombinatie. Klik hier voor alle informatie.

Beeld: Samsung
Deel dit artikel
Back to top