Trendalert × Samsung

7 tips om jouw wasroutine te perfectioneren

7 tips om jouw wasroutine te perfectioneren

Volwassen zijn, betekent het voltooien van terugkomende taken. Het is aan jou om huishoudelijke verplichtingen - zoals de was doen - zo leuk en efficiënt mogelijk te maken. Wij willen je hierbij helpen, because we know your struggle. Gelukkig leven we in een tijdperk van technologische innovatie en wordt ons leven steeds een stukje makkelijker.

De was doen is één van de taken die ik op mij neem in mijn huishouden. Het koken laat ik aan mijn vriend over want ik ben absoluut geen keukenprinses. Eerlijk verdeeld, toch? Ik woon nu bijna zeven jaar op mezelf en ik heb mijn wasroutine te weten perfectioneren. Althans, ik ben er veel efficiënter in geworden. Ik neem je mee in mijn wasroutine!

1. Sorteren, sorteren, sorteren

Wasmanden zijn je beste vriend. Zet ze strategisch neer en zorg dat je voor al jouw verschillende wasjes een mand hebt. Denk aan lichte was, bonte was, het wassen van handdoeken, beddengoed en jouw delicates. Doordat jij de was al sorteert wanneer jij het uittrekt en in de mand stopt, bespaar je veel tijd. Ik heb wasmanden in de badkamer staan, in de slaapkamer en in de bijkeuken die ik omgetoverd heb tot waskamer. Wanneer het tijd is om jouw kleding en beddengoed schoon te maken, neem je de wasmanden mee naar je wasmachine en droger. Tip! Er bestaan tegenwoordig ook wassorteerders: een set van waszakken aan elkaar op wieltjes.

2. Doe het slim

Huishoudapparaten zijn vandaag de dag nóg slimmer. Wanneer het gaat om de hoeveelheid wasmiddel bepalen, doe ik altijd maar wat. Een slimme wasmachine staat echt wel op mijn wishlist. Zo heeft de QuickDrive wasmachine van Samsung zogenaamde AI Wash. Het detecteert het gewicht van jouw lading lingerie en sokken en weet precies hoeveel water, wasmiddel en spoelbeurten er nodig zijn. Je bespaart op je wasmiddel en je water- en energierekening. Daarnaast heeft het ook SmartThings-functies zoals Wasrecept. Handig als jij, je partner of huisgenoot een noob is en geen idee heeft welk programma er gebruikt moet worden. De slimme wasmachine beveelt een programma aan op basis van kleur, textielsoort en hoe vies jouw laundry is.

3. Waszakjes strategisch gebruiken

Waszakken zijn niet alleen perfect om je fijne wasgoed te beschermen. Gebruik ze strategisch en vul ze bijvoorbeeld met al jouw sokken die jij dan na het wassen direct in de droger kan stoppen. Je bespaart tijd want je hoeft niet al je natte en schone was door te spitten op zoek naar al je sokken. Op deze manier heb jij ook altijd een complete set want de wasmachine kan ze niet 'opeten'.

4. Uitstellen en korter en zuiniger wassen

Het is niet elke keer nodig om je kleding te wassen als het niet vies is. Gebruik een refresh spray om je truitje lekker te laten ruiken en nog een keer te kunnen dragen. Een spijkerbroek kun je ook 24 uur in een ziploc-zak in de vriezer leggen om van nare geurtjes af te komen. Als je denkt dat jouw kleding toch een wasbeurt nodig heeft, was dan korter en op 30 graden of lager. De QuickDrive wasmachine van Samsung kan ook al hardnekkige vlekken verwijderen op lage temperaturen (zelfs op 15 graden) en in een kortere tijd. Dit komt omdat wasmiddel beter wordt opgelost dankzij de EcoBubble®-technologie.

5. Bepalen wanneer de was klaar moet zijn

Als ik de was doe, zorg ik ervoor dat ik thuis ben zodat ik het zo snel mogelijk kan drogen. Ik wil voorkomen dat mijn was onfris wordt en dat ik dezelfde lading weer moet draaien. Als ik toch de was wil doen en weet dat ik een paar uren uit huis ben, stel ik de tijd in. Met een QuickDrive wasmachine van Samsung is dat ook mogelijk. Zo kan ik in de ochtend de was doen en ervoor zorgen dat het klaar is wanneer het mij later op de dag uitkomt. Met een QuickDrive kun je dat zelfs instellen via de Q-rator app. Handig als je dag toch net iets anders loopt dan gepland.

6. Laundry room van je dromen

Niet iedereen heeft er ruimte voor in zijn of haar huis. Als je dat wel hebt, is een waskamer maken dé manier om jouw wasroutine te perfectioneren. Zet je wasmachine en droger naast elkaar, neem de afmetingen op en maak er een kast omheen. Een houten blad is ook voldoende. Hier kun jij eenvoudig jouw schone was vouwen. Hang een kastje of een plankje op voor je wasmiddelen, waszakjes en strijkijzer. Zorg dat je ook een roede hebt voor kledinghangers. Je maakt het af door ook nog een uitklapbare strijkplank te hangen aan de (kast)deur.

7. Snel drogen

Mijn ondergoed, hemdjes en broeken hang ik op aan een droogrek. Mijn truien, topjes en blouses hang ik te drogen aan de lange kledingroede die boven mijn wasmachine en droger hangt. Wanneer het droog is, verhuis ik het naar mijn kledingkast zonder het nog weer op te hoeven hangen. Ik gebruik de droger alleen maar voor beddengoed, hand- en vaatdoeken en sokken. Een Super Speed droger van Samsung, zoals de naam al zegt, is super snel. Als je deze ook nog eens combineert met de Super Speed stand van de wasmachine dan kan jouw was binnen twee uur klaar zijn. Je kunt de apparaten ook nog met elkaar laten communiceren door de Auto Cycle Link zodat jouw droger precies weet welk droogprogramma het moet gebruiken. Handig!

Beeld: Samsung
Deel dit artikel
Back to top