Interior

Dit zijn de 5 beste interieurhacks voor een klein huis

Dit zijn de 5 beste interieurhacks voor een klein huis

Woon je niet zo groot maar wil je je eigen plek wel mooi inrichten? Dan hebben we wat tips voor je. Bij een klein huis inrichten moet je extra nadenken over opbergruimte, maar met deze vijf interieurhacks moet dat helemaal goed komen. Dit zijn de beste tips.

Klein huis inrichten tip #1 - Zorg voor handige opbergplekken

Opbergruimte is álles in een klein huis. Zorg voor multifunctionele meubels, bijvoorbeeld een tafel of een poef waar je ook nog spullen in kwijt kan. Kasten waarmee je de hoogte in kunt werken zijn ook pérfect voor een klein huis. Waar het ook kan: zorg voor opbergplekken

Klein huis inrichten tip #2 - Schaf een mini vaatwasser aan

Als je een hekel hebt aan de afwas doen in een kleine keuken, is dit de interieurhack voor jou. Wat dacht je van een mini vaatwasser? Na het eten schuif je zo al je borden en bestek in de vaatwasser en zet je 'm aan. Mega handig, zeker als je alleen woont. Check hier of er een goede mini vaatwasser is voor jouw huis.

Klein huis inrichten tip #3 - Kies voor een mini vriezer

Nog een handige hack voor in de keuken is de mini vriezer. In een klein huis heb je soms alleen een koelkast, als je geluk hebt met een mini vriesvak, maar meer is er niet. De interieurhack die dit oplost? De mini vriezer. Perfect voor de zomer, want zo heb je altijd ijsblokjes bij de hand voor een koel drankje of een cocktail. En die ijsjes uit de supermarkt hebben ook direct een fijne plek. 

Klein huis inrichten tip #4 - Laat je huis groter lijken met mooie spiegels

In een klein huis wil je geen claustrofobisch gevoel creeëren, je wilt juist dat het groter lijkt. Een mooie grote spiegel of een spiegelwand is daarom een goede oplossing. Naast dat het heel stylish is, is het ook nog eens heel handig. Hallo outfitfoto's! Bovendien zorgt een opvallende spiegel meteen voor een statement in je huis. Dat maakt je huis direct allesbehalve saai.

Klein huis inrichten tip #5 - Ga juist voor kleur

Dat wit je woning groter doet lijken is waar, maar kies ook juist voor kleur in een klein huis. Daardoor wordt het niet alleen een stuk gezelliger, je geeft er ook je eigen smaak aan. Minder showroom, meer een thuis. En dat is juist in een klein huis zo belangrijk, zelfs als je al weet dat je er niet voor eeuwig blijft wonen.

 
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top