Interior

Dit zijn de 6 grootste badkamertrends voor 2022

Dit zijn de 6 grootste badkamertrends voor 2022

Ben je al in het bezit van jouw droombadkamer? Als je voornemens bent om het komende jaar die van jou een update te geven, dan is het natuurlijk leuk om stil te staan bij wat de laatste trends op het gebied van badkamers zijn. Wat leuke inspiratie kan immers nooit kwaad. Enter: de badkamertrends 2022 top 6. 

Op dit moment ben ik op zoek naar een nieuwe koopwoning en daarbij schuw ik een kluswoning niet: onder andere omdat ik dan mijn ideale badkamer kan samenstellen! Ik houd dus goed in de gaten wat er allemaal speelt in badkamerland en wat er voor badkamertrends in 2022 op ons staan te wachten. 

Badkamertrends 2022 optie 1: thuisspa

De afgelopen tijd is het maar wat duidelijk geworden dat een prettig huis heel erg belangrijk is. Even naar de spa of sauna gaan, zit er immers lang niet altijd in dus het is fijn als jouw badkamer wat elementen bevat waardoor het echt een relaxte plek is waar jij jezelf in de watten legt. Een voorbeeld waarmee je dit kan bereiken - ook als je niet zoveel ruimte hebt - is natuurlijk de regendouche. Dit voelt heerlijk aan op de huid. Heb je een wat grotere badkamer en een lekker ruim budget? Denk dan aan een vrijstaand bad of een heuse sauna of stoomruimte. Helemaal luxe: een open badkamer grenzend aan je slaapkamer. 

Badkamertrends 2022 optie 2: het ribbeltje

We zagen 'm al terug in de woonkamer en keuken maar ook de badkamer kan er niet omheen: het ribbeltje. Hiermee bedoelen we voornamelijk oppervlakten en accessoires die voorzien zijn van deze textuur. Denk hierbij aan een tegel of een douchewand die semi-doorschijnend is dankzij fijne ribbeltjes. Ook leuk zijn badkamermeubelen gemaakt van geribbeld hout. En wat denk je van een wandtegel die voorzien is van een ribbeltje? Ook als je niet je badkamer gaat verbouwen, kun je deze badkamertrend voor 2022 toepassen. Kies dan bijvoorbeeld voor badkameraccessoires zoals een tandenborstelhouder die voorzien is van deze structuur. 

Badkamertrends 2022 optie 3: duurzaam

Duurzaamheid is nog nooit zo een hot topic geweest als nu dus een terechte plek in deze lijst van badkamertrends voor 2022. Alleen maar fijn natuurlijk want hoe duurzamer, hoe beter en het is allang geen 'stoffig' begrip meer. Met een paar kleine aanpassingen kan jij een duurzamere badkamer samenstellen. Let bijvoorbeeld op het type douchekop wat je aanschaft. Er zijn varianten die ervoor zorgen dat je toch een krachtige of volle straal krijgt maar wel minder water gebruiken. Eén van de trucs? Er wordt lucht toegevoegd aan de het water. Een andere optie is om te letten op waar materialen vandaan komen. Is hout duurzaam gekapt of kan je voor een materiaal kiezen wat gerecycled of recyclebaar is? Alle kleine beetjes helpen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ferm LIVING (@fermliving)

Badkamertrends 2022 optie 4: natuurlijke materialen en kleuren

In de badkamer wil je het liefste tot rust komen en natuurlijke materialen en kleuren helpen hierbij. Het klinische wit heeft mede daarom plaatsgemaakt voor tinten als beige en nude - het geheel ziet er meteen ook een stuk warmer uit. Tegels mogen wel een subtiel glansje hebben maar badmeubels moeten bij voorkeur gemaakt zijn van hout of een houtlook hebben. En die wastafel? Ook die krijgt in voor 2022 een rustige uitstraling dankzij materialen waar minder glans aan zit. Maak het geheel af met droogbloemen, een mooie plant die geschikt is voor de badkamer of hang een bos eucalyptus op: dit gaat ook nog eens lekker ruiken als er vocht hangt in de ruimte. 

Badkamertrends 2022 optie 5: Japandi

De interieurtrend die we al terugzagen in de woonkamer, slaapkamer en eetkamer vind je ook steeds meer in de badkamer. Japandi krijgt daarom een terechte notering in de badkamertrends van 2022. Termen waar je aan moet denken, zijn clean, eenvoudig, natuurlijk en functioneel in combinatie met een vleugje warmte. Dit maakt het ideaal om toe te passen op de badkamer!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ex.t (@ext_design)

Badkamertrends 2022 optie 6: hardware met een twist

Jarenlang speelde de kleur zilver de hoofdrol in vrijwel elke badkamer. Nou, daar is zeker verandering in gekomen. Eerst zagen we voornamelijk veel zwart op het gebied van hardware - denk hierbij aan kranen maar ook aan deurkrukken en toiletrolhouders - maar anno 2022 kan je het zo gek niet bedenken of het is er. Brons, mat goud of juist lekker glimmend: door hardware in een andere kleur dan zilver te kiezen, ziet het geheel er een stuk doordachter uit. Kijk, daar houden we van. 

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top