Beauty

Zelf uitgroei bijwerken: dit zijn de 6 manieren

Zelf uitgroei bijwerken: dit zijn de 6 manieren

Niets is vreselijker dan uren in de kappersstoel zitten om je haren te laten verven en twee weken later alweer je uitgroei zien. Elke twee weken teruggaan naar de kapper wordt ook een duur grapje, maar no worries, je kunt het ook heel gemakkelijk zelf doen.

Dit zijn de 6 manieren om zelf je uitgroei bij te werken.

Zelf je uitgroei bijwerken

Wist je dat er eigenlijk een heleboel (makkelijke) manieren zijn om zelf je haar te verven - of in ieder geval je uitgroei? Het ligt er maar net wat je fijn vindt en wat het beste werkt voor jouw haar. We hebben de 6 slimste manieren voor je op een rijtje gezet.

1. Uitgroei bijwerken met haarverf

De meest voor de hand liggende manier om je uitgroei bij te werken is gewoon aan de slag gaan met haarverf. Onze tip is dan wel om niet een goedkope haarverf te kiezen die je makkelijk in de drogisterijen kunt kopen. Je kunt het best langsgaan bij een kapper, die jou de juiste kleur en verzorging voor je haar (en hoofdhuid) kan aanbieden.

2. Uitgroei bijwerken met spray

Tegenwoordig bestaan er ook een heleboel sprays die jou en je uitgroei heel makkelijk en supersnel kunnen helpen. Spray het als een haarlak op de plekken waar je de gewenste kleur wil zien en klaar is kees. That easy?  Let er wel op dat een spray er net zo makkelijk uit gaat als dat je het aanbrengt. Dit is dus niet een (semi)-permanente oplossing.

3. Uitgroei bijwerken met poeder

Een andere manier van uitgroei bijwerken is dat met poeder. We moeten wel eerlijk zeggen dat dit onze minst favoriete manier is, omdat het wel vlekken kan maken... Anyways, koop een haarpoeder dat jouw haarkleur matcht en aanbrengen maar. Let er goed op dat je de poeder wel vastlegt met een stevige haarlak, anders waait het zo van je haar af (grapje, natuurlijk). Ook moet je goed oppassen dat je het niet op je kleren smeert! 

4. Uitgroei bijwerken met highlights

Fake it till you make it, toch? Waarom zou je niet gewoon doen alsof je uitgroei er gewoon moet zijn? Wat extra highlights maakt de heftige uitgroei direct een stuk minder, waardoor het lijkt alsof het gewoon je prachtige hair-do is. Scheelt weer een hele hoop gedoe. 

5. Uitgroei bijwerken met haarmascara

Ook haarmascara's zijn weer helemaal hot en happening als het gaat om zelf uitgroei bijwerken. Ook deze manier is - net als de spray en poeder - een snelle oplossing voor als je net nog wat uitgroei spot voor je de deur uit gaat. Mascaraatje eroverheen en you're good to go. 

6. Uitgroei bijwerken met haarstiften

Een methode die ietwat nieuwer is - en dus ook nog niet zo bekend - , zijn haarstiften. Deze stiften zien eruit als lipsticks (cool!) en zijn speciaal gemaakt om kleur goed vast te houden. Hoe handig? Scheelt weer een tripje naar de kapper. 

Lees ook: Zo fix je jouw mislukte haarkleur

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top