Haarverzorging

Glijmiddel zorgt voor het perfecte ‘wet look’ kapsel

Glijmiddel zorgt voor het perfecte ‘wet look’ kapsel

Op TikTok ontstaan vaak de gekste trends en challenges. TikTokkers zijn nou eenmaal dol op experimenteren! Ook nu ontdekten we weer een lifehack, waarvan je mond waarschijnlijk openvalt van verbazing. Wie kent het toffe ‘wet look’ kapsel niet? Nou, je kunt dit kapsel perfect nabootsen op een wel héél sexy manier, namelijk met glijmiddel.

Glijmiddel in je haar?

Het klinkt misschien wat vreemd, maar glijmiddel schijnt het perfecte beautyproduct voor een ‘wet look’ kapsel. Zo heb je namelijk de hele avond plezier aan je ‘natte’ haar. TikTokker Edely (van EdelyDesigns) probeert de lifehack uit. Ze gooit een heel flesje glijmiddel erin en inderdaad: het haar is vrijwel identiek aan dat van actrice Megan Fox. De Londense haarstylist Joabe Vidal bevestigt ook dat haarstylisten van celebs vaak glijmiddel gebruiken. Niet alleen blijft het spul langer zitten. Het is daarnaast ook niet schadelijk voor je haar, mits je glijmiddel op waterbasis gebruikt. Verder houdt het tevens natuurlijke krullen goed in model. Wow, waar glijmiddel al niet goed voor is!

wet look kapsel glijmiddel

Hoe creëer je het perfecte ‘wet look’ kapsel?

1.     Maak allereerst je haar nat met water voor een goede basis. Als je droog haar hebt, wordt het 'wet look' effect niet hetzelfde. Ook blijft de glijmiddel dan minder lang zitten.

2.     Breng nu glijmiddel op waterbasis aan over je hele haar. Smeer dit er even goed in.

3.     Voeg vervolgens nog wat conditioner toe en meng dit met de glijmiddel. De conditioner zorgt ervoor dat je haar minder plakkerig oogt.

4.     Maak je haar tot slot af met een shiny haarspray voor het beste resultaat.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top