Fashion

Midsize influencers: wat is het + wie zijn de leukste om te volgen

Midsize influencers: wat is het + wie zijn de leukste om te volgen

De term 'plus-size' kennen we al een tijdje en we zij blij dat er meer representatie is voor vrouwen met grotere maten. Maar er is nog een doelgroep die nog altijd ondergerepresenteert was, de midsizers. Gelukkig is daar de laatste tijd veel verandering ingekomen. 'Midsize' is de benaming voor degene die tussen de kleine en grote maten invallen, ook wel bekend als de in-betweeners.

De gemiddelde maat van vrouwen in Nederland is 42. De meesten van ons vallen onder deze categorie omdat midsize staat voor de maten 38 tot 44.

Meer midsize representatie in de media

Met de vraag naar meer inclusiviteit en representatie, zijn er steeds meer midsize influencers bijgekomen op platforms zoals Instagram, YouTube en TikTok. Ook meer in-between modellen worden gebruikt door kledingmerken zoals ASOS, Monki en Mango. Op de catwalk hebben we onder andere Jill Kortleve, een model van eigen bodem met maat 40. Daarnaast zien we ook een opmars in het casten van acteurs en actrices met een gemiddelde maat voor films en series.

Midsize influencers

Hoe vaak is het gebeurd dat je geïnspireerd bent geraakt door een model of influencer om een outfit te dragen, om daarna teleurgesteld in de spiegel te kijken omdat het bij jouw heel anders valt? Door midsize influencers te volgen op social media - als jij zelf ook onder deze categorie valt - zul jij meer bruikbare inspiratie opdoen. Ze delen shoptips, fashion hacks en outfit inspiratie waar jij wat aan hebt omdat ze qua figuur meer op jou lijken! Ze zijn relatable én body positive.

Midsize influencers om te volgen

Grace Surguy

Grace is een Engelse midsize influencer uit Nottingham. Ze deelt altijd waar haar outfits vandaan komen zodat jij het gemakkelijk kan kopiëren. De 34-jarige Surguy is gek op blazers en steelt vaak kleding van haar man! Haar stijl zou je kunnen omschrijven als vrouwelijk en comfortabel met een coole vibe.

Raeann Langas

Raeann is een California cool girl en draagt maat 42/44. Ze werkt als curvy model en post content op Instagram dat chic en effortless is. Van haar reizen en haar skin care tot, natuurlijk, haar outfits.

Ali Tate Cutler

Ali Tate Cutler is een bron van outfit inspiratie. Ze is model en een mental health coach die niet bang is om gesprekken aan te gaan over gestigmatiseerde onderwerpen, zoals cancelcultuur. Ze heeft een online community opgebouwd die van haar stijl houdt en haar openheid respecteert.

Lois Opuku

Lois Opuku woont in Berlijn en is een business-IT student én modeblogger. Heel veel van de outfits die zij draagt kunnen worden omschreven als veelzijdig. Hoewel ze een vaste stijl heeft - vol met gestructureerde items, prints en kledingstukken van leer - kunnen veel van haar outfits gedragen worden in verschillende scenario's, of het nu een chic avondje uit is of een dag op kantoor.

Charlotte Emily Price

Charlotte heeft een goed middelpunt gevonden tussen cute en comfortabel. De midsize influencer vindt vaak manieren oversized shirts en joggingbroeken naar een hoger niveau te tillen. Naast dat ze haar geweldige outfits deelt (en sexy lingeriekeuzes), is ze ook uitgesproken over body neutrality, waarbij ze mensen er aan herinnerd dat het onmogelijk is om ons altijd zelfverzekerd en goed te voelen over hoe we eruit zien. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top