Fashion

ASOS maakt ons heel blij met deze verandering en het is een voorbeeld voor velen

Niemand zou zich buitengesloten moeten voelen en daar is gelukkig steeds meer aandacht voor. Beautymerken richten zich bijvoorbeeld steeds meer op de uitbreiding van huidskleuren in de collecties en merken van jeans gaan nu ook steeds vaker door tot plus size. ASOS gaat hier volledig in mee en gaat zelfs nog een stapje verder.

Bij het bestellen van kleding moet je altijd maar op de gok kijken hoe een item bij jou staat. Vaak zijn de modellen slank, maar dat hoeft natuurlijk niet jouw lichaamstype te zijn. Als je het kledingstuk binnenkrijgt kan het goed uitpakken, maar het kan ook zijn dat het heel anders staat dan je had verwacht. ASOS komt met een oplossing!

Vanaf nu gaat ASOS alle kledingstukken laten zien op verschillende modellen met verschillende lichaamstypen. Dit doen ze doormiddel van Augmented Reality. Het ene model is wat dunner en het andere model wat voller. Zo kan je kijken naar het model met dezelfde maat als jij, zodat je (bijna) precies weet hoe het gaat staan!

ASOS zelf maakt er totaal geen big deal van en dat maakt het eigenlijk nog beter. Het Britse bedrijf maakte het pas bekend toen een Twitteraar het opmerkte. Verder hebben ze nog vele enthousiaste tweets geretweet. Het duurt natuurlijk nog wel even tot de hele site up-to-date is met de verschillende modellen, maar we hebben geduld!

Beeld: ASOS

Deel dit artikel
Back to top