Interior

Dit zijn dé tips die jij wilt weten als jij je huis gaat inrichten

Dit zijn dé tips die jij wilt weten als jij je huis gaat inrichten

Als je eindelijk op je zelf gaat wonen - of dit nu in je eerste huurhuis of koophuis gaat zijn - ga je natuurlijk ook je huis inrichten. Misschien heb je al maanden nagedacht over hoe je dat gaat doen maar wanneer het dan eindelijk zo ver is, is het toch wat lastiger. Zo kan het zijn dat je de woning toch iets groter had ingebeeld of wou je de tv graag ergens neerzetten waar geen stopcontact is.

Gelukkig zijn de kleine problemen makkelijk op te lossen maar wanneer jij je aan deze tips houdt, zal je deze problemen niet eens krijgen. Daarnaast zijn er ook nog de specialisten van DHK die je daarmee kunnen helpen.

Doe inspiratie op

Niet iedereen heeft gelijk een idee hoe ze hun huis willen inrichten. Wanneer jij dit wel hebt dan is dat al fijn meegenomen maar toch is het handig om te kijken of het ook uiteindelijk allemaal bij elkaar gaat staan. Haal inspiratie uit woonmagazines, tv-programma’s over interieur, social media en natuurlijk internet. Kijk naar wat jij mooi vindt en welke sfeer je aan wilt gaan houden. Daarbij is het ook belangrijk dat je kiest of alles in je huis een geheel wordt of dat je elke ruimte een unieke uitstraling gaat geven. 

Maak het visueel

Zodra je weet wat je wilt en het goed in gedachte hebt, kan je beginnen je gedachten visueel te maken. Maak dus als het ware een moodboard voor jouw ruimtes. Je kan dit voor elke ruimte apart doen maar je kan ook kamers samenvoegen. Je moodboard hoeft niet al te groot te zijn, zoek een paar leuke plaatjes die jou het meest hebben geïnspireerd en plak deze op. Zorg ervoor dat je ook de kleuren uitkiest die je wilt gebruiken en plak ook dit op je moodboard. Wanneer je klaar bent kan je zien of het wel bij elkaar past. Geen zin om te knippen en plakken? Dan is Pinterest ideaal!

Begin met de basis

Nu begint het leukere werk al. Je kan namelijk gaan starten met het inrichten van je woning maar dan wel de basis ervan. Dit houdt in dat je de muren kan gaan verven of behangen, vloeren kan leggen, eventuele kozijnen en deuren kan veranderen of zelfs een nieuwe badkamer kan plaatsen. Wanneer dit af is dan zal je woning dus nog steeds kaal zijn maar wel al meer sfeer hebben. Juist door te zien hoe het eruit ziet met de vloer en de kleuren op de muur, kan je ook beter kiezen welke meubels het gaan worden. 

Meubels aanschaffen en aankleden maar

Je mag eindelijk de meubels gaan kopen en je woning in gaan richten. Kies voor meubels die in de woning passen, ga dus niet voor een veel te grote hoekbank als je een kleine woonkamer hebt. Meet eventueel alle ruimtes op zodat je zeker weet dat jouw uitgekozen meubels zullen passen. Maak ook geen overhaaste beslissingen, de meeste meubels gaan een lange tijd mee, je wilt er dus niet na een jaar al op uitgekeken zijn. 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top