Lichaamsverzorging

Met deze 3 tips kun je cellulite op een zo eenvoudig mogelijke manier verminderen

Met deze 3 tips kun je cellulite op een zo eenvoudig mogelijke manier verminderen

Je hebt vast wel eens gehoord van de welbekende sinaasappelhuid. Cellulite is iets waar veel vrouwen last van hebben en dus dat is hartstikke normaal! Meestal komt dit voor op de buik, benen en billen en wordt veroorzaakt door veranderingen in de vetcellen en onderhuidse bindweefsels. Het klinkt misschien wat vaag, maar het houdt vaak simpelweg in dat sommige vetcellen wat groter worden. Hierdoor kunnen ze het weefsel onder de huid op bepaalde plekken omhoog duwen.

Heb je last van cellulite en zou je graag willen weten hoe je dit kunt verminderen? Goed nieuws! In dit artikel lees je drie manieren om cellulite op een zo eenvoudig mogelijke manier te verminderen. 

1. Gezond eten

Het verminderen van cellulite begint bij gezonder leven. Dit betekent natuurlijk niet dat je vanaf nu alleen nog maar mag knagen aan wortels, maar dat je hier een balans in gaat vinden. Alcohol, vet en zout zijn bijvoorbeeld echte triggers voor cellulite. Je kunt dan ook het beste veel vitamine C - zoals sinaasappelen, citroenen en kiwi’s - in je dagelijkse menu opnemen. Deze producten gaan namelijk de afbraak van collageen tegen, wat weer goed is voor een soepele huid.

2. Bewegen

Naast dat veel beweging cellulite tegen kan gaan, is het eigenlijk essentieel om dit mee te nemen in je dagelijkse routine. Bewegen zorgt namelijk voor een betere bloeddoorstroming, je blijft fit én je krijgt meer energie. Een win-win situatie dus. Je hoeft dan ook niet altijd naar de sportschool te gaan. Een wandeling van een uurtje per dag is ook al prima! Extra tip: pak voldoende rust. Door minimaal zeven à acht uur per nacht te slapen, blijven je hormonen in balans en ook dit heeft invloed op je huid.

3. Voldoende water drinken

Genoeg water drinken, kan soms best een opgave zijn. Als er namelijk iets is wat je tijdens een drukke dag vergeet, is het wel drinken. Probeer minimaal 1,5 liter per dag te drinken. Hierdoor blijft de hydratatie van je huid optimaal en je lichaam heeft dit simpelweg nodig om ervoor te zorgen dat je lymfesysteem goed blijft werken. Houd je niet van water? Probeer dan bijvoorbeeld water met een smaakje of een andere (goede) vervanger. Drankjes die je beter kunt laten staan om cellulite te verminderen? Koffie, zwarte thee en alcohol.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top