Fashion

5 redenen waarom we zo van zwarte kleding houden

5 redenen waarom we zo van zwarte kleding houden

Merk je dat je sneller kiest voor een zwarte top dan bijvoorbeeld voor een groene blouse? Dat zou goed kunnen! Officieel is zwart geen kleur, maar het blijft toch een favoriet van veel vrouwen. Niet zo gek natuurlijk. Of het nu gaat om een zwarte jurk, een zwarte broek of een zwarte blazer, deze ‘kleur’ is geschikt voor vrijwel iedere gelegenheid die je maar kunt bedenken.

Ben jij ook benieuwd waarom we zo van zwarte kleding houden? Je leest er alles over in dit artikel! 

 

Een tijdloze must have

Als er één ‘kleur’ tijdloos is, dan is het wel zwart. Voel jezelf dan ook niet schuldig als je (weer) eens investeert in een zwart kledingstuk. Dit item gaat jarenlang mee en past waarschijnlijk bij elke outfit. Daarnaast houdt niemand van kledingstress en dat voorkom je nou juist door tijdloze zwarte kledingstukken aan te schaffen.

Niet seizoensgebonden

Oké, je draagt waarschijnlijk geen zwarte blazer wanneer het 25+ graden buiten is, maar een luchtig jurkje kan nooit kwaad. Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, zwarte kleding kan áltijd. En laat dit nou net een 'kleur' zijn waarmee je gemakkelijk andere kleding of accessoires kunt combineren. In de zomer kun je bijvoorbeeld leuke beige pumps combineren met een little black dress, terwijl je in de herfst dan weer kunt kiezen voor stoere boots. Kortom: genoeg mogelijkheden!

Zwart staat bij iedereen

Of je nu een getinte of juist hele lichte huid hebt, zwart staat iedereen! Kleuren als wit of beige kunnen je soms nogal flets maken, maar dat is bij zwart eigenlijk nooit het geval. Ook als je liever geen total black outfit draagt, kun je bijvoorbeeld een beige flared broek combineren met een zwarte top in plaats van het tegenovergestelde. 

Volwassen uitstraling

Op een gegeven moment kom je op zo’n leeftijd dat je jezelf wat ‘volwassener’ wilt gaan kleden. Wist je dat je er door zwarte kleding volwassener uitziet en dat men je ook echt serieuzer neemt? Het klinkt misschien gek dat mensen zich anders tegenover je gaan gedragen wanneer je bepaalde kleding aanhebt, maar het is echt zo. Iemand die pasteltinten draagt wordt bijvoorbeeld sneller als schattig en ‘zoet’ gezien. Let er maar eens op wanneer je op straat loopt of zodra je een meeting hebt op kantoor. 

Nooit under of over dressed

De eeuwige twijfel slaat weer toe wanneer je een feestje, verjaardag of zakelijke afspraak op de planning hebt staan. Want wat moet je aan? Een voordeel aan het dragen van zwarte kleding is dat je nooit over dressed bent, maar ook zeker niet under dressed. Je zit er eigenlijk precies tussenin.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top