Health

Gezonde lifestyle? Zo pak je het weer op in het nieuwe jaar

Gezonde lifestyle? Zo pak je het weer op in het nieuwe jaar

De feestdagen zijn al even achter de rug en dat betekent dat we - als het goed is - weer volop bezig zijn met onze goede voornemens. Van sporten tot gezond eten, je kunt van alles bedenken. Toch is een gezonde lifestyle iets wat iedereen zou moeten nastreven (met zo nu en dan een cheat day na natuurlijk). Zeker na de feestdagen kan het lastig zijn om dit weer op te pakken.

Gelukkig zijn er een aantal tips die het wat makkelijker maken om een gezonde lifestyle weer op te pakken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Tip #1 - Sporten

Misschien is dit niet je favoriete hobby, maar voldoende lichaamsbeweging brengt (heel) veel voordelen met zich mee. Zo krijgt jouw humeur een oppepper en zal je extra calorieën verbanden. Hoe het komt dat je jezelf vrolijker gaat voelen door te sporten? Dat heeft alles te maken met serotonine dat vrijkomt in de hersenen als je beweegt. Dit stofje zorgt voor dat geluksgevoel waar we allemaal wel eens behoefte aan hebben, toch? Begin dus nu met sporten om die goede voornemens ook echt werkelijkheid te laten worden. Je hoeft dan ook niet gelijk uitdagende workouts uit te voeren, alleen al een stukje wandelen zal helpen!

Tip #2  - Even geen alcohol

De kans is groot dat je tijdens de feestdagen heel wat alcoholische versnaperingen hebt genuttigd en dat is natuurlijk niet heel goed voor ons lichaam. Het is dan ook niet voor niets dat je misschien meerdere dagen hebt moeten herstellen van die vervelende kater. Breng jezelf weer in balans door even geen alcohol te drinken - Dry January kan je ook best doortrekken naar February. Wist je dat hoe meer je drinkt, hoe groter de kans is op een gigantische eetbui? Je raadt het vast al, ongezond eten helpt dus ook niet echt om die gezonde lifestyle op te pakken. Sla dus wat groente en fruit in en maak de lekkerste gezonde maaltijden!

Tip #3 - Water drinken

Hier heb je vast al eens van gehoord, maar het is ook echt zo. Water drinken is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, het zorgt er ook nog eens voor dat je van het opgeblazen gevoel afkomt. En het zou goed kunnen dat je jezelf zo voelt na die heerlijke maaltijden tijdens de feestdagen. Vind je het lastig om genoeg water te drinken op een dag? Dan zou je bijvoorbeeld een grote drinkfles aan kunnen schaffen. Stel vervolgens voor jezelf een doel. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je aan het einde van de dag de hele fles hebt opgedronken. Een gezonde lifestyle hoeft niet moeilijk te zijn!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top