Lifestyle

Met deze 3 tips houd je de warmte in huis tijdens de wintermaanden

Met deze 3 tips houd je de warmte in huis tijdens de wintermaanden

Als we ergens van houden dan is het wel thuiskomen in een warm huis tijdens de koude wintermaanden. Je pakt jouw favoriete dekentje erbij en het bingen van Netflix-series kan beginnen! Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan, want een huis wordt minder snel warm in de winter. Er zijn namelijk altijd wel gaatjes en kiertjes waar koude lucht doorheen kan komen.

Gelukkig zijn er wat tips waarmee je de warmte in huis houdt tijdens de koude wintermaanden. Van dubbel glas tot radiatorfolie, in dit artikel lees je er alles over!

 

Tip #1 - Tochtstrips en kit 

We hadden het er net al even over, maar tocht is en blijft één van de grootste vijanden in jouw huis. Zeker als je graag leeft in een warm huis. Je kunt de verwarming zo hoog zetten als je wilt, maar alle warmte zal net zo snel weer verdwijnen door tocht. Bekijk dus goed wat eventuele tochtplekken kunnen zijn en wat je hier vervolgens aan kunt doen. Door tochtstrips onder deuren te plaatsen en met kit eventuele kieren dicht te maken, voorkom je niet alleen tocht maar ook ongedierte.

Tip #2 - Dubbel glas

Misschien een wat voor de hand liggende tip, maar er zijn nog altijd veel huizen die beschikken over enkel glas. Toch is het essentieel om over goede isolatie te beschikken als je een warm huis wilt creëren. Het is misschien een investering als jouw huis momenteel over enkel glas beschikt, maar je hebt er dan ook echt wat aan. Een huis met dubbel glas raakt namelijk minder snel warmte kwijt dan een huis met enkel glas.

Tip #3 - Radiatorfolie gebruiken

Tegenwoordig worden de radiatoren steeds vaker weggewerkt aangezien het niet altijd helemaal past bij een bepaalde stijl. Zijn de radiatoren in jouw woning wel zichtbaar? Dan is deze tip perfect voor jou! Mensen brachten vroeger radiatorfolie achter verwarmingselementen aan om de warmte in huis te houden. Hoe dit werkt? De warmte wordt door radiatorfolie als het ware weerkaatst en trekt niet in de muren. Je kunt natuurlijk ook een paar extra kaarsen aanschaffen. Deze geven niet alleen warmte, maar stralen ook nog eens gezelligheid uit. Een win-win situatie. 

Beeld: Photo by Spacejoy on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top