Haarverzorging

6 tips om jouw haar te drogen zonder warmte

6 tips om jouw haar te drogen zonder warmte

Je hebt je haarwasschema al zo lang uitgesteld, maar het is dan echt tijd om je haar te wassen. Je hebt zoals altijd haast en geen zin om na het wassen je haar te föhnen. Met nat haar de deur uit? No option! Hoe zorg je ervoor dat je haar zo snel en makkelijk mogelijk droogt? Wij geven je hieronder tips.

#1 Plukje voor plukje 

Pak steeds een plukje haar en maak deze individueel droog. Doe dit door met een microvezel handdoek je haar uit te wringen.

#2 Wees lief 

De meesten van ons drogen hun haar met een normale handdoek. Deze handdoeken zijn erg ruw en door de wrijvende beweging kan ons haar beschadigd worden. Wees lief voor je haar en droog bij voorkeur je haar met een microsvezel handdoek of een oud T-shirt. Niet alleen is dit beter voor je haar, maar het neemt ook sneller water op. Twee-in-één!

#3 Goed om te weten

Je gebruikt conditioner om je haar zacht en glanzend te maken, maar vanaf vandaag ook met een andere gedachte. In de meeste conditioners zitten namelijk siliconen, dit zorgt ervoor dat je haar wordt dicht “geplakt”. Hierdoor kan er geen water bijkomen.

#4 Begin boven

Als je begint met het drogen van je haar doe dit dan vanaf bovenaan. Maak eerst de wortels van je haar droog. Hierdoor droogt de onderkant van je haar sneller.

#5 Shake it out!

Als honden hebben gezwommen of zijn nat geregend schudden ze het water van zich af. Dit is wat wij ook gaan doen. Houd je hoofd ondersteboven en schud je haar heen en weer. Hierdoor komt er een lucht stroming door je haar heen waardoor het sneller droogt.

#4 De badkamer uit

Als je er toch voor kiest om je haar te föhnen, doe dit dan niet in de badkamer waar je net gedoucht hebt. Deze ruimte is nu namelijk vochtig en warm, waardoor het langer gaat duren voordat je haar droogt. Zo snel mogelijk uit de badkamer met de natte haren!

 

Heb je toch echt geen zin om je haar te wassen en stel je het nog een dagje uit? Bekijk hier de beste look voor vet haar.

Beeld: Instagram @lorealhair 

Deel dit artikel
Back to top