Beauty

Dit waren de 5 populairste cosmetische behandelingen in 2021

Dit waren de 5 populairste cosmetische behandelingen in 2021

Een prikje hier, een prikje daar. Het is tegenwoordig meer dan normaal om regelmatig een bezoekje te brengen aan jouw favoriete cosmetische arts. Toch die lippen wat groter of dat vet weg uit je buik, er is veel mogelijk. Ook in 2021 werden er weer veel cosmetische ingrepen uitgevoerd.

Van een borstverkleining tot een ooglidcorrectie, ben jij benieuwd welke cosmetische behandelingen het meest populair waren in 2021? Je leest er alles over in dit artikel!

 

Borstvergroting én verkleining

Voor vrouwen die ontevreden zijn met hun borsten is een borstvergroting ideaal. Ook zie je vaak dat borsten niet meer hetzelfde zijn na bijvoorbeeld een zwangerschap. Naast het vergroten van de borsten, kozen veel vrouwen in 2021 voor een borstverkleining. Als een vrouw (te) grote borsten heeft, kan zij veel lichamelijke klachten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan rug-, nek- en schouderpijn. Het verkleinen van de borsten helpt vaak dan ook echt om deze klachten te verminderen.

Liposuctie

Waarschijnlijk heb je hier wel eens van gehoord, want deze cosmetische behandeling was ook in 2021 weer erg populair. Liposuctie houdt eigenlijk in dat er vet uit bepaalde delen van het lichaam wordt gehaald. Het resultaat? Iemand die zichzelf een stuk zelfverzekerder voelt. Let op: liposuctie is geen manier om af te vallen, maar het helpt wel om een lichaam meer in de vorm te krijgen die jij graag wilt. 

Ooglidcorrectie

Niets is vervelender dan slecht zicht, hoofdpijn of een vermoeide uitstraling hebben. En daar was de oplossing: een ooglidcorrectie. Deze ingreep werd in 2021 veel uitgevoerd bij wat oudere mensen. Als je zicht al wat slechter is, hoe vervelend is het dan als je ook nog eens hangende oogleden hebt. Door een ooglidcorrectie krijg je weer een frisse uitstraling en zeg nou zelf, dat is natuurlijk niooit vervelend. 

Facelift

Deze cosmetische behandeling was het afgelopen jaar populair bij mannen én vrouwen. Maar waar moet je precies aan denken bij een facelift? Eigenlijk wordt de huid in je hals en gezicht als het ware strakker getrokken. Hierdoor worden eventuele rimpels een stuk minder zichtbaar.

Fillers

Fillers - ook wel injectables genoemd - blijven toch wel één van de bekendste cosmetische behandelingen. In 2021 waren - net als in 2020 - voornamelijk lipfillers erg populair. Veel vrouwen kiezen hiervoor omdat ze hun lippen te klein vinden. Dit kan komen door bijvoorbeeld veroudering, maar het kan ook zijn dat de lippen altijd al klein zijn geweest. Ik heb zo het idee dat deze ‘cosmetische trend’ ook in 2022 nog wel even zal blijven!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top