Gezichtsverzorging

5 tips voor iedereen om een stralende huid te krijgen

5 tips voor iedereen om een stralende huid te krijgen

Een mooie en stralende huid, wie wilt dat nou niet? Toch blijkt het in de praktijk vaak lastig om dit te realiseren. Maar hoe kan dat toch? Ondanks dat het per huidtype kan verschillen, zijn er wel een aantal handige tips die je mee kunt nemen in jouw dagelijkse routine! 

Deze tips zorgen er niet alleen voor dat jouw huid stralender wordt, je zal ook merken dat je beter in je vel gaat zitten. Ben je benieuwd naar de tips? Lees dan vooral even verder! 

Gezond eten

Gezonde voedingsmiddelen zijn misschien wel het grootste geheim voor een stralende huid. Waarom? Het blijkt dat een gezond dieet, mits het dus rijk is aan voedingsstoffen, de huid en het gehele lichaam ten goede kan komen. Wist je dat plantaardige voedingsmiddelen en magere eiwitbronnen kunnen helpen voedingsstoffen te leveren die ervoor zorgen dat jouw huid gezond blijft? Genoeg redenen om vanavond wat extra broccoli op te scheppen! 

De juiste gezichtsverzorging

Je staat in de drogist of bij de parfumerie en ziet verschillende soorten huidverzorging staan, maar welke moet je nemen? De eeuwige twijfel slaat toe en uiteindelijk koop je een dagcrème op basis van de verpakking. Herkenbaar? Logisch, het oog wil ook wat! Toch is het belangrijk om te weten wat jouw huid nodig heeft. Heb je een gevoelige huid? Vermijd producten die alcohol bevatten en ga voor natuurlijke huidverzorging. Er bestaan namelijk zachtere en hypoallergene versies. Tip: sta je in de drogist of bij de parfumerie? Vraag dan even of je een product mag testen - mischien kun je wel een sample meekregen. Vaak zie en voel je dan wel of dit past bij jouw type huid. 

 

Vermijd heet water

Niets is fijner dan na een koude dag in een lekker warm bad stappen. Toch kan dit vervelende nadelen met zich meebrengen. Heet water zorgt er namelijk voor dat jouw gezicht sneller uitdroogt. Merk je dit, maar wil je toch graag kunnen ontspannen in bad? Dat kan natuurlijk! Om te voorkomen dat je huid uitdroogt zou je lauw water kunnen gebruiken. Thank me later. 

Water drinken

Misschien wist je dit al, maar alle cellen in jouw lichaam hebben water nodig. Zeker de huidcellen. Door genoeg water te drinken help je de cellen een handje mee om gezond te blijven. Vind je het lastig om genoeg water te drinken? Schaf een mooie één liter waterfles aan en streef ernaar om in ieder geval deze hoeveelheid op te drinken. 

 

Gebruik natuurlijke make-up producten

Heb je net een stralende huid, ben je de volgende ochtend ineens terug bij af. Hoe kan dat? Het zou ermee te maken kunnen hebben dat je oude, viezige of zelfs schadelijke make-up producten hebt gebruikt. Om dit te voorkomen kan je het beste overschakelen naar natuurlijke producten die ontworpen zijn om de poriën te laten ademen. Dit kan namelijk helpen om puistjes te verminderen. Vergeet niet om elke avond een goede schoonmaakroutine uit te voeren en de huid te hydrateren. Haal altijd - echt áltijd - je make-up eraf voordat je gaat slapen. Trust me: jouw huid zal je dankbaar zijn. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top