Beauty

5 beauty producten die je nodig hebt tijdens de herfst

5 beauty producten die je nodig hebt tijdens de herfst

Het is flink guur buiten en de komende maanden wordt het er niet beter op. Dat de temperaturen lager zijn en er een hoop wind en regen is, heeft een groot effect op zowel je huid als je haar. Goed zorgen voor jezelf is een must als je deze in topconditie wilt houden. 

Maar wat zijn nou de precieze producten die je nodig hebt om je huid en haar zo goed mogelijk te verzorgen? Wij hebben even een lijstje gemaakt met fall essentials, waarom deze belangrijk zijn én hebben meteen even onze favoriete producten uitgelicht. Doe er je voordeel mee. 

Een rijke moisturizer voor het lichaam

Als het een beetje koud is en het waait, droogt de huid op ons lichaam enorm uit en gaat zelfs strak staan en jeuken. De remedie is natuurlijk je huid goed verzorgen. Hoe je dat doet? Genoeg blijven drinken is belangrijk, niet te heet douchen, producten gebruiken onder de douche of in bad die extra verzorgend zijn én - dit werkt eigenlijk het beste - een rijke(re) moisturizer gebruiken voor je lichaam. Eén van onze favoriete productlijnen hiervoor is Skin Food van Weleda. De Body Butter hiervan is super rijk en laat zelfs de meest uitgedroogde scheenbenen goed gehydrateerd voelen. Ben je op zoek naar een product zonder parfum? Dan is de Moisturizing Lotion van CeraVe je beste vriend. 


Weleda Skin Food Body Butter bij Bol.com


CeraVe Moisturising Lotion bij Bol.com 

Haarmasker

Je manen hebben het te verduren tijdens de herfst en winter dus hoog tijd om ze wat extra liefde te geven. Douche ook hiervoor weer niet te heet - hiermee droog je jouw haren uit - en gebruik altijd een conditioner in de punten van je lokken. Het drage van een muts kan je haren tijdens kou ook beschermen. Het enige nadeel is dat je haar er statisch van kan worden en het niet veel goeds doet voor je hairdo. Met behulp van een voedend haarmasker kunnen je haren het barre weer een stuk beter aan. Kies eentje die past bij jouw haartype maar ga wel voor de zo voedend mogelijke keuze. 

 

Concealer in plaats van foundation

De kans is groot dat de huid op je gezicht tijdens het najaar ook een stuk droger wordt. Belangrijk is opnieuw om voor een wat rijkere moisturizer te gaan voor je gezicht én producten die ervoor zorgen dat je huid droger wordt, zoals bijvoorbeeld een foundation, te mijden. Gebruik in plaats daarvan een concealer die je met een grote kwast als het ware in je huid dept. Model en beauty connaisseur Rosie Huntington-Whiteley zweert hier bijvoorbeeld bij. 

 

Iets om je gezicht te laten glowen

Je foundationvrije look maak je af met iets om het velletje in je gezicht te laten glowen op de juiste plekken. Je kunt voor een highlighter kiezen of - zeker in de winter een goede keuze - een vaseline van bijvoorbeeld Purol. Hiermee zorg je niet alleen voor een gezonde glow maar blijft je huid ook goed beschermd tegen kou. 


Purol Vaseline bij Bol.com

Handcrème

Iets waar wij écht niet zonder kunnen, is een goede handcrème. Zeker als je regelmatig op de fiets stapt, is dit een product die je altijd in de buurt zou moeten hebben. Wij smeren 'm op voor het slapen gaan, na een handenwasbeurt en gewoon tussendoor als de huid op onze handen droog aanvoelt. Onze favoriet is onder andere die van Neutrogena omdat die lekker rijk aanvoelt en echt in je huid trekt in plaats van erop ligt. 


Neutrogena Ongeparfumeerde Handcreme bij Bol.com

Beeld: Photo by Ilyuza Mingazova on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top