Fashion

De zwarte legging? Die is weer helemaal terug en zo style je 'm

De zwarte legging? Die is weer helemaal terug en zo style je 'm

De legging: het zit heerlijk comfortabel maar het had jarenlang een slecht imago. De aan slappe stofjes, een goedkope uitstraling en zelfs een camel toe - allemaal associaties die je niet met je eigen outfit wilt verbinden. Anno 2021 zit het even anders. De legging heeft een comeback gemaakt maar er zijn wel een aantal voorwaarden om het een geslaagde look te maken.

Allereerst moet je zorgen voor een goede dikke stof waardoor de legging mooi nauwsluitend zit en niet doorschijnend is. Daarnaast is het goed om stil te staan bij de kleur: zwart is altijd goed maar je zou ook voor donkerblauw of diepbruin kunnen gaan. Onze favoriet is de zwarte legging vanwege de talloze styling mogelijkheden. Dan heb je nog de keuze voor een bepaald model. De zwarte legging met split is favoriet - ook bij een spijkerbroek helemaal on trend - maar je kunt ook voor een geheel nauwgesloten legging gaan of eentje die wijde pijpen heeft. 

Zwarte legging Cork van Totême

Zelf heb ik sinds kort een legging van het merk Totême in mijn garderobe - het model heet Cork. Deze is perfect omdat de stof heerlijk dik is en je met behulp van een rits aan de onderzijde zelf kan bepalen of je 'm met een split op de broekspijp wilt dragen of niet. Deze legging is ook favoriet bij celebrities zoals Rosie Huntington-Whiteley. De prijs is acceptabel, zeker als je naar de kwaliteit kijkt. Je kunt deze legging vinden op de website van het merk maar ook bij Net-A-Porter, Matches Fashion en 24S. Het is slim om 'm bij één van deze laatste drie te bestellen omdat je dan vaak deze zwarte legging met korting kunt shoppen dankzij bijvoorbeeld een kortingscode (vaak geldig op je eerste bestelling). 

Styling tips voor de zwarte legging

Een zwarte legging heeft tal van mogelijkheden als het op styling aankomt. Hoe je 'm draagt is natuurlijk aan jou. Wél zou ik er altijd iets bij dragen wat over mijn billen valt, aangezien ik niet het figuurtje heb van een topmodel. Een zwarte legging staat prachtig met een blazer erop, een mooie wijde blouse of een langer vallend vest. Combineer het met chique pumps, jouw favoriete sneakers, fijn enkellaarsje of trek er lange laarzen overheen aan. Je kan alle kanten op met de zwarte legging! 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top