Fashion

De legging is terug en zo draag je 'm dit najaar

De legging is terug en zo draag je 'm dit najaar

Het item heeft een slecht imago en wij begrijpen echt waarom. De legging wordt vaak op de verkeerde manier gedragen en als hij ook nog eens van een slechte (lees: dunne) kwaliteit is, dan ziet het geheel er vaak slonzig of tacky uit. Anno 2021 is dat wel even anders en kan ook jij wegkomen met de legging. Dit is hoe.

Allereerst is de kleur belangrijk: zwart is de beste tint waar je voor kan gaan maar donkerblauw en bruin kan ook nog. Wil je opvallen? Draag dan (room)wit. Zorg ervoor dat de legging van goede kwaliteit is. Een flubberig stofje staat simpelweg cheap. Een dik materiaal of eentje die meer iets weg heeft van een sportlegging, is waar je voor wilt gaan. Als er een split zit onderaan de pijpen of als je 'm daar kan openritsen, dan ben je helemaal on trend.

Dan is het nog de vraag hoe je 'm kan combineren. Omdat de legging al strak is, is het belangrijk dat de rest wat losser zit. Contrast is belangrijk. Draag 'm bijvoorbeeld met een oversized blazer, een trenchcoat of een ruime blouse.

Inspiratie opdoen en meteen een mooie legging scoren? Kijk dan hieronder!

 

1. Legging + camel regenjas + laarzen

2. Legging + trenchcoat in ton-sur-ton look

3. Legging + oversized statement blazer

4. Legging + puffer jacket en oversized blouse

5. Legging + gebreide trui

6. Legging + teddy jas

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top