Beauty

Is banana powder nog steeds een ding in beautyland?

Is banana powder nog steeds een ding in beautyland?

Wie kan zich de gele poeder dat een paar jaar geleden ineens razend populair was nog herinneren? Wij in ieder geval wel. Elke make-up artist zweerde er bij en iedere celebrity was er fan van. Toch viel het me laatst op dat ik het goedje nergens meer spot. Was het dan toch een microtrend?

Nou moet ik zeggen dat de wereld van make-uppoeders zich maar uit blijft breiden; setting powder, baking powder, highlighters, bronzing powder en banana powder. Geen verrassing dus dat we het niet allemaal blijven gebruiken. Geen enkel gezicht heeft toch ook zoveel poeders nodig? Toch blijkt banana powder nog steeds voor veel huidtypes zeker de moeite waard te zijn om aan te schaffen.

Banana powder is een losse poeder met een gele tint er in. Dit maakt het geschikt voor vrijwel alle huidskleuren, behalve voor de hele lichte huid (teveel pigment). Losse poeders hebben een lichte textuur waardoor ze niet zo’n dikke cakeachtige afwerking achterlaten. 

 

Maar waarom nou die gele gloed hoor ik je denken. Door het gele pigment licht je huid weer op en ziet jouw make-up er meteen een stuk frisser uit. Het is niet per sé aan te raden om banana powder over je hele gezicht te gebruiken. Mario Dedivanovic (make-up artist van Kim Kardashian) laat weten dat de gele poeder voornamelijk bedoeld is om delen van je gezicht extra naar voren te brengen

Hoe je het aanbrengt? Als jij klaar bent met je make-up, voeg je een dikke laag poeder toe over je basis. Hoofdzakelijk dus onder je ogen, op de toppen van je jukbeenderen en op de brug van je neus. Laat het poeder 10 minuten tot een half uur ‘bakken’ en verwijder de poeder voorzichtig met een grote poederkwast. Et voilà.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top