Beauty

De 5 nieuwe make-uptrends die jij moet kennen!

Sommige meiden gaan de deur niet uit zonder een vlekkeloze make-uplook Sommige moeten er niet aan denken zonder mascara naar de supermarkt te gaan, anderen zweren bij een lipgloss of een foundation. Make-up is persoonlijk en iedereen heeft andere make-upbehoeftes en -wensen. Er zijn bepaalde gelegenheden daarentegen waar elke girl graag mooi opgemaakt voor de dag komt. En voor die gelegenheden hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. 

Ook in make-upland zijn er trends. Soms worden oude technieken in een nieuw jasje gestoken en af en toe ontstaan er geheel nieuwe make-uptrends. De meest populaire trends van het moment zijn; Strobing, Baking, Cut Crease, Over-lining en Contouring. Wat dit allemaal betekent lees je hieronder. Geen make-up artist nodig! Met onze tips en tricks kun jij dit zelf!

1. STROBING
Strobing is het zusje van contouring en wordt in de volksmond ook wel highlighting genoemd. Dit is één van de hotste make-up trends van het moment. Om net zo goed te kunnen contouren als Kim Kardashian moet je of een make-up artist in dienst hebben of een 360 view van je gezicht hebben. Aangezien dit nogal lastig is, is strobing het leven in geroepen. Strobing is een stuk makkelijker en vergevingsgezinder dan contouring. 

Het werkt zo!
Neem een creamy camouflagestick en veeg langs je cupido-boog, puntje van je neus, jukbeenderen en slapen. Meng en vervaag de strepen met je foundation en je krijgt al meteen een gezonde en frisse uitstraling. Easy does it! Bekijk de tutorial hieronder voor meer tips.

Aangezien STROBING zo ontzettend populair is hier nog een tutorial. Hilarisch en nuttig!

 

2. BAKING
Helaas heeft deze make-uptrend niets te maken met cupcakes of andere lekkernijen. Deze trend heeft zijn oorsprong in het clubcircuit en dan met name het drag queen circuit. Drag queens gebruikten deze techniek om hun make-up een lange tijd vlekkeloos te houden. 

Hoe werkt het?
Nadat jij je make-up hebt opgebracht breng je een dikke laag, licht gekleurd poeder over je basis. Vooral onder de ogen, op de toppen van je jukbeenderen en de brug van je neus.  Laat deze laag poeder 10 minuten tot een half uur ‘bakken’ en verwijder de poeder laag dan voorzichtig met een pluizige borstel. Et voila, je make-up is gegarandeerd bestand tegen een lange nacht dansen en feesten!

3. CUT CREASE
Zijn jouw ogen aan de kleine kant dan is dit echt iets voor jou! In wezen zal deze techniek de natuurlijke vorm van jouw ogen groter doen lijken. Je werkt met de ronding van je ooglid en arcadeboog. Door verschillende kleuren oogschaduw te gebruiken creëer je een optisch bedrog wat je extra grote kijkers bezorgt!

Ga aan de slag!
Het is een vrij simpele techniek mits je de juiste kwastjes en oog make-up hebt. Zorg ervoor dat je een dun penseel hebt om de lijnen in de plooi van je oog, boven het ooglid te plaatsen. En zorg voor een mooie lichte en donkere oogschaduw. Bekijk de tutorial van Pixi Woo hieronder en zeker weten dat jij deze techniek binnen no time beheerst!

 

4. OVER-LINING
Inmiddels heeft Kylie Jenner toe gegeven lip-fillers te hebben gebruikt. Haar volle mond is dus, zoals vele al vermoeden, niet naturel. Dat neemt niet weg dat vele van ons nog steeds naar een volle, zwoele mond hunkeren zonder de lippen te laten opspuiten! What to do? Over-lining!

How to?
Neem een nude lippotlood of lipliner en teken langs de natuurlijke vorm van je mond. Let op, om geen rare duikface te creëren is het aan te raden niet langs de complete liplijn te tekenen. Maar subtiel op bepaalde punten zoals de cupidoboog. Mocht je een puntige of diepe cupidoboog hebben, dan kun je de puntjes van je bovenlip ook met elkaar verbinden. Hierdoor krijg je direct een grotere bovenlip. Nou zijn de meeste van ons inmiddels wel bekend met deze techniek maar er valt altijd nog wat te leren. Check deze tutorial van Desi Perkins.
 

 

5. CONTOURING
Hoewel we contouring als vrij moeilijk aanprezen in het begin van dit artikel en wij strobing prefereren, blijft contouring af en toe de meest geweldige techniek. Een stukje moeilijker weliswaar, maar wanneer het goed wordt gedaan, zeer effectief. De truc van een natuurlijk contouring effect is het hebben van de juiste cream concealers en dan vooral de juiste kleuren. Blijf weg van oranje tinten, dat werkt voor niemand. 

Hieronder laten we nog een contouring tutorial zien, zodat je de gehele procedure waar Kim Kardashian West bij zweert, stap voor stap kunt bekijken. 

 

 

Deel dit artikel
Back to top