Interior

5 x de leukste Scandinavische interieurmerken die je wil kennen

5 x de leukste Scandinavische interieurmerken die je wil kennen

Een Scandinavisch interieur kan omschreven worden als simpel, minimalistisch en functioneel. Tegelijkertijd houden de Noren, Denen en Zweden ook van speelse en creatieve ontwerpen. Met andere woorden, in Scandinavië weten ze hoe het moet. IKEA heeft immer niet voor niets vestigingen over de hele wereld.

Van dit laatste merk hebben veel van ons minimaal één meubel van in ons huis staan. De volgende merken zijn wat minder bekend maar juist daarom nog leuker. Dit zijn de vijf Scandinavische interieurmerken (die toevallig allemaal uit Denemarken komen) die je wil kennen.

1. Hay

Hay is een Deens designmerk dat in 2002 is opgericht en inmiddels flink populair bij interieur lovers. De oprichters Rolf en Mette Hay laten zich inspireren door Deense meubels uit de jaren '50 en '60. Naast meubels, heeft Hay ook superveel leuke accessoires in hun collectie. Denk bijvoorbeeld aan de geliefde gedraaide kaarsen. 

 

2. OYOY

OYOY is een designmerk uit Denemarken dat is opgericht in 2012 door de ontwerpster Lotte Fynboe. De collecties van OYOY zijn gericht op moderne gezinnen die van zowel eenvoudige als speelse ontwerpen houden. De items passen goed bij mensen die dol zijn op een kleurrijk interieur en veel dingen zullen goed staan in kinderkamers

 

3. Ferm LIVING

Ferm LIVING is in 2005 in het leven gebracht toen Trine Andersen geen leuk behang kon vinden en het zelf besloot te ontwerpen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Kopenhagen, maar ze werken samen met ambachtslieden van over de hele wereld. De interieurontwerpen van het Deense merk kenmerkt zich door zachte vormen, rijke texturen, diepe kleuren, opvallende patronen en curieuze details.

 

4. Normann Copenhagen

De Denen Jan Andersen en Poul Madsen richtten het merk Normann Copenhagen op in 1999. De collectie bestaat uit meubels, verlichting, textiel en woonaccessoires en ze hebben inmiddels meer dan tachtig design awards gewonnen. De ontwerpen zijn origineel, innovatief, simpel, modern en gaan jaren mee. Eén van onze favorieten is de zwarte kaarsenhouder. 

 

5. MENU

Het interieurmerk MENU bestaat voornamelijk uit ontwerpen van veel verschillende Scandinavische designers. MENU maakt meubels, verlichting en woonaccessoires die gevormd worden door doelgerichte details, kwalitatieve materialen en menselijke behoeftes. Het merk omschrijft de ontwerpen als moderne klassiekers.

 
Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top