Interior

IKEA en MUD Jeans komen met denim hoes voor KLIPPAN bank

IKEA en MUD Jeans komen met denim hoes voor KLIPPAN bank

Innovaties op het gebied van duurzaamheid kunnen wij alleen maar toejuichen, vooral als het ook nog eens een mooi product is qua looks én betaalbaar is. Twee bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, zijn IKEA en het Nederlandse merk MUD Jeans en deze twee hebben nu de handen ineengeslagen.

Het resultaat hiervan is een denim hoes voor de iconische KLIPPAN bank. De hoes geeft de bank niet alleen een stylish upgrade maar bestaat ook nog eens voor veertig procent uit gerecyclede jeans en de andere zestig procent is van duurzaam katoen. De hoes is voorzien van mooie stiksels en broekzakken waardoor deze een extra stoere en industriële uitstraling krijgt. Je kunt kiezen uit een lichtblauwe en donkerblauwe variant. 

Dat de kledingindustrie één van de grootste vervuilers is, is iets waar we te weinig bij stilstaan. Dit moet anders en daar kan jij dus je steentje aan bijdragen door voor bewuste keuzes te gaan. Per KLIPPAN hoes zijn twee oude spijkerbroeken gebruikt en de rest is dus aangevuld met duurzaam katoen. Per hoes wordt hierdoor bijna 27.000 liter (!) water bespaard en het heeft ook nog eens een 67 procent lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met de standaarden in de industrie. 

De IKEA x MUD jeans denim hoezen zijn vanaf mei 2021 beschikbaar in alle Nederlandse IKEA winkels en op IKEA.nl voor slechts 99 euro. Als jij twee oude spijkerbroeken inlevert, krijg je ook nog eens 10 procent korting op de aanschaf van de hoes!

Beeld: IKEA
Deel dit artikel
Back to top