Interior

Linnen in je interieur: dit zijn de voordelen

Linnen in je interieur: dit zijn de voordelen

Eén van de heerlijkste momenten van de dag, is toch wel na wat drukke uurtjes in je heerlijke bedje kunnen kruipen. Rusten op een zacht matras en omgeven worden door stapels kussens en zachte lakens, is een geweldig gevoel. Daarom is het overwegen van linnen beddengoed nog niet eens zo’n gek idee. Het is lekker zacht, comfortabel en buitengewoon mooi. Het geeft de perfecte finishing touch aan je slaapkamer, waardoor je een knusse en warme ruimte creëert.

Je interieur omtoveren tot een zalig oord is ons nog nooit zo eenvoudig afgegaan. Een goede nachtrust en ons welverdiende schoonheidsslaapje wordt op deze manier een stuk gemakkelijker. Ben jij ook benieuwd waarom je zo graag linnen in je huis wilt hebben? Lees dan snel met ons mee en kom erachter wat de voordelen zijn!

 

1.  Natuurlijk product

Linnen is één van de oudste vezels die wordt verbouwd en tot stof wordt geweven. Dit product is erg milieuvriendelijk, omdat het minder water en chemicaliën nodig heeft om te groeien. Daarnaast is linnen gemaakt van de vlasplant en doordat de vlasvezels erg lang zijn, resulteert het eindresultaat in iets totaal anders dan bijvoorbeeld katoen. Ook gaat linnen een stuk langer mee en is de stof een stuk zwaarder en stijver, waardoor het bestand is tegen scheuren. Ideaal!

2.  Duurzaam

Doordat de vlasvezel in linnen erg sterk is, resulteert dit in een nog sterkere stof wanneer het nat is. Dit type vezel is dan ook één van de sterkste soorten die er bestaat. Daarnaast verslechtert linnen ook niet, maar wordt het bij iedere wasbeurt een stukje zachter qua textuur. Als je goed met deze stof omgaat, dan wordt kwaliteitslinnen jaar na jaar alleen maar mooier. Linnen wordt niet voor niets generatie op generatie doorgegeven.

 

3.  Hypoallergeen en antibacterieel

Vanwege haar absorberende eigenschappen, is linnen een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een hypoallergeen beddengoed. Ook is het van nature antibacterieel, wat direct zorgt voor een fijne en hygiënische omgeving. Dit komt omdat linnen het vermogen heeft om te ademen, wat resulteert in de perfecte stofkeuze voor mensen met een allergie.

4.  Het houdt je warm in de winter en koel in de zomer

Linnen is een luchtige, absorberende en ademende stof. Daardoor wordt het gemakkelijk om de vocht van je huid af te laten voeren. Oftewel linnen is een perfecte oplossing voor mensen die hun huid ’s nachts willen laten ademen. Nog een groot voordeel is, is dat deze stof geschikt is voor alle seizoenen. Dit wordt ook wel ‘hoge luchtdoorlatendheid’ genoemd en zorgt ervoor dat het je in de zomer koel houdt en heerlijk warm in de winter. .

5.  Ontspannen en uiterst luxueus

Linnen straalt van nature een ongedwongen gevoel uit. Het is een stof die gemakkelijk te verzorgen is en ook al zit er een kreukje hier en daar; linnen blijft er geweldig uitzien. Omarm daarom de kreukels van de stof, want dit is namelijk de charme. Door haar rijke textuur en doorleefde kwaliteit, straalt het een luxueuze en ontspannen sfeer uit.

6.  Onderhoudsarm

Je zou het misschien niet denken, maar linnen is in tegenstelling tot andere stoffen een zeer onderhoudsarm product. Het is dan ook een makkie om deze stof te verzorgen en mooi te houden. Stop je lakens dus gewoon in de wasmachine en de droogtrommel, vermijd bleekmiddel en sterke wasmiddelen en behandel eventuele vlekken met afwasmiddel, water en een zachte doek. Doormiddel van milde wasmiddel te gebruiken, behoudt linnen haar sterkte en frisse look.

 

7.  Perfect te combineren met laagjes

Door haar luchtige en bijna wolkachtige look, kan je linnen gemakkelijk combineren met verschillende laagjes. Denk hierbij aan een heerlijke sprei, een rijtje vol met kussens of kies voor een mooi plaid.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top