Lifestyle

Slaap zo op jouw kussen en je bent altijd uitgerust

Slaap zo op jouw kussen en je bent altijd uitgerust

Word jij ’s ochtends altijd uitgeput wakker? Dat zou zomaar eens kunnen liggen aan het verkeerd slapen op jouw hoofdkussen. Je vindt hieronder een aantal kussen tips waardoor je verzekerd bent van een goede nachtrust en een energiek gevoel in de ochtend!

Voor de zijslaper…

Slaap je graag op je zij? Probeer eens te slapen met een kussen dat de ruimte tussen jouw onderrug en het bed opvult. Zo krijgt je rug ondersteuning en blijft de ruggengraat recht. Ook een kussen tussen de benen is erg comfortabel voor zijslapers.

Voor de buikslapers…

Veel buikslapers halen hun hoofd tijdens het slapen van hun hoofdkussen af. Omdat een plat, of zelfs géén kussen beter is voor de houding, is dit geen probleem. Om jouw lichaam tijdens de nachtrust in een rechte lijn te houden kun je wel een exemplaar onder je heupen plaatsen.

Voor de rugslapers…


Ben je een rugslaper dan ben je sowieso al goed bezig! Je leest hier wat de voordelen hiervan zijn. Jij slaapt het prettigst met een kussen onder jouw onderrug of de knieholtes (of allebei..). Hierdoor liggen al jouw ruggenwervels in een rechte lijn, zeg je vaarwel tegen eventuele rugklachten én - je raadt het al - word je lekker uitgerust wakker!

Ga jij deze ‘kussen trucjes’ ook uitproberen?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top