Interior

10 x de mooiste interieur trends voor het najaar van 2017 / 2018

Het najaar staat voor de deur en net als dat onze garderobe wel een (kleine) make-over kan gebruiken, is het leuk om deze herfst en winter je interieur ook een opfrisbeurt te geven. Of je nou gaat voor een groot designmeubel of subtiele accessoires, wij hebben de najaarstrends van 2017 / 2018 voor je op een rijtje gezet.

1. Warme en diepe kleuren
Zacht pastel is dit najaar echt passé. In 2016 waren de tinten Rose Quartz (zachtroze) en Serenity (zacht paarsblauw) nog helemaal 'je van het', deze herfst en winter maken we een statement met behulp van warme kleuren als donkerroze, roodbruin en diepe tinten als donkergroen. Neem je muren onder handen of ga voor subtiele accenten om de trend door te voeren.

Ferm Living

2. Mosterd- en honinggele accenten
Wil je niet all out gaan met groen op de muur? Werk dan met gele accenten: honing- en mosterdtinten doen het goed en zorgen voor een warme uitstraling. Kussens, dekbedovertrekken, een gele stoel: vooral textiel is erg mooi als het uitgevoerd is in de kleur. 

&Tradition

3. Natuurlijke materialen
Hout is altijd een mooi basismateriaal voor in een interieur maar dit najaar lijkt er ook een nadruk te liggen op andere natuurlijke materialen. Denk hierbij aan rustiek leer, papier en karton voor lampen en gekreukt linnen: alles wat voor een natuurlijke en dus warme en gezellige sfeer zorgt. 

&Tradition

4. Messing
Staat jouw huis vol met koper? Zet die items dan maar in de kast en ga voor messing. De warme goudachtige tint is dit najaar helemaal hot. Van bestek tot accessoires zoals vazen, lampen, wandplanken en fotolijstjes: er is genoeg keuze om het materiaal in jouw interieur terug te laten komen.

House Doctor

5. Terrazzo, gekleurd marmer en ander natuursteen
Wit marmer deed een tijdje geleden haar intrede in ons interieur maar maakt dit najaar plaats voor andere kleuren natuursteen. Denk hierbij aan donkere tinten als groen, roodbruin en zwart. Net zo chic maar net even anders en minder basic.

Menu

6. Ronde vormen
Er was een tijd dat je een interieur kon uittekenen met rechthoekige meubels en opstellingen maar anno 2017 is dat echt passé. Organische vormen vieren hoogtij en met name rond is populair. Denk hierbij aan ronde spiegels, ronde tafels en zelfs ronde kleden.

GUBI

7. Planten
Ook dit najaar is en blijft een 'mini jungle' in je huis een grote trend. Onze favorieten zijn de vijgenboom, de medinilla, de olijfboom en ook de zogenaamde pannekoekenplant en de verschillende types monstera blijven een mooi accent voor komende herfst en winter.

Ferm Living

8. Zwart staal
Naast messing is zwart staal ook een materiaaltrend voor dit najaar: het geeft een instant stoere touch aan de ruimte. Van kleine accessoires zoals een lamp en een bijzettafeltje tot grote kasten, er zijn veel mogelijkheden om zwart staal te verwerken in de ruimte.

Muuto

9. Gekleurde prints
Wil je een statement maken? Ga dan voor een kleurrijke print dit najaar. Durfals kunnen ervoor kiezen om een wandje te behangen of een mooie stoel uitgevoerd in een rijkbedrukte stof in hun huis te zetten. Natuurlijk is er ook niets mis met een kussentje of dekbedovertrek met een mooi en kleurrijk printje.

Kek Amsterdam

10. Velours / velvet / fluweel
Dit materiaal is al een paar seizoenen erg geliefd en gaat dit najaar nog een rondje mee. Zeker in contrast met harde materialen als zwart staal geeft een een warme en luxe touch.

Fest Amsterdam

Beeld: Kek Amsterdam, Gubi, Muuto, House Doctor, &Tradition, Ferm Living, Fest Amsterdam en Menu

Deel dit artikel
Back to top